Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.03.21
16744 2 Печатать

Кого перевірить Фонд соцстраху у ІІ кварталі 2021 року

Станом на 18 березня тільки регіональні відділення ФСС у Львівській та Чернівецькій областях оприлюднили плани-графіки проведення документальних планових перевірок страхувальників на ІІ кв. 2021 року. Ми будемо інформувати про плани перевірок, коли інші відділення фонду будуть оприлюднювати свої плани.

Нагадаємо, що з березня 2019 року було відновлено проведення планових перевірок страхувальників щодо використання ними коштів Фонд соцстраху.

Так, квартальні плани-графіки перевірок розміщуються на веб-порталах Фонду соцстраху в областях та місті Києві.

Крім того, з 10 жовтня 2020 року діє новий порядок перевірок Фонду соцстраху. Згідно з оновленнями зі зазначеного часу Фонд соцстраху уповноважен проводити камеральні та документальні перевірки. Також він може призупиняти виплати в разі відмови або перешкоджання з боку страхувальника у проведенні перевірки, виявлення фактів подання ним до Фонду недостовірних відомостей.

Станом на 17 березня плани-графіки проведення документальних планових перевірок страхувальників на ІІ квартал 2021 року оприлюднили наступні регіональні управління Фонду соцстраху:

м. Київ

Волинська область

Вінницька область

Донецька область

Дніпропетровська область

Житомирська область

Закарпатська область

Запорізька область

Івано-франківська область

Кіровоградська область

Київська область

Львівська область

Луганська область

Миколаївська область

Одеська область

Полтавська область

Рівненська область

Сумська область

Тернопільська область

Харківська область 

Херсонська область

Хмельницька область

Черкаська область

Чернівецька область

Чернігівська область

Нагадуємо, карантин не впливає на планові чи позапланові перевірки Фонду, тому що Фонд не входить до переліку державних органів нагляду (контролюючих органів), на які поширюється Закон «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 р. № 877. Відтак Фонд має і надалі право перевіряти як планово, так і позапланово, незважаючи на карантин.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Оксана
18.03.21 10:55

То оприлюднили чи не оприлюднили?

Ответить
  • Галина
18.03.21 15:48

Прочитала на сайті нашого обласного відділення звіт про результати перевірок за минулий рік. "Накопали" помилок разом із 50% штрафами і адмінштрафами аж на 530 тис.грн. Це близько 44,5 тис грн в місяць. А на утримання перевіряючих по всій області, я думаю, витрачається набагато більше коштів, наших з вами коштів! Висновок - навіщо утримувати таку махіну?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям