Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.03.21
1235 1 Печатать

ДРС пропонує Мінфіну скасувати вимоги до підприємців щодо подання до митниці дозволу ДСНС та висновку Держсанепідслужби

ДРС направила до Міністерства фінансів України рішення № 30 та № 31 про необхідність виключення з наказів Мінфіну норм, які запроваджують додаткове необґрунтоване навантаження на суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з оформленням правовстановлюючих документів у митній сфері та відповідно усунути порушення принципів державної регуляторної політики.

ДРС запропонувала Мінфіну скасувати не визначені законодавством вимоги щодо надання суб’єктами господарювання копії Дозволу на початок роботи новостворених підприємств, введення в експлуатацію нових і реконструйованих виробничих, житлових об’єктів та об’єктів іншого призначення під час подання ними до Держмитслужби заяви про відкриття митного складу.

Також Служба запропонувала внести зміни в частині надання Висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи діючих об’єктів, оскільки це створює штучні перешкоди для суб’єктів господарювання, які вже використовують прийняті в експлуатацію об’єкти.

Нагадаємо, рішення ДРС про усунення порушень принципів державної регуляторної політики має бути виконано у двомісячний строк з дня прийняття рішення.

Зазначимо, якщо Мінфін не виконає рішення ДРС, дія окремих положень зазначених регуляторних актів зупиняється наступного дня після закінчення строку для виконання такого рішення.

ДРС постійно збирає інформацію про законодавчі акти чи їх складові норми, що не відповідають або прямо суперечать політиці дерегуляції.

По материалам Державна регуляторна служба України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Костянтин
19.03.21 09:46

А хто знає чи треба погоджувати з пожежниками коли відривають фопа? Раніше отримували якісь дозволи на Початок роботи, та ставили сигналізацію обов`язково 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям