Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.03.21
1735 1 Печатать

Мінсоцполітики про індексацію пенсій

У березні завершилась індексація пенсій, запланована на 2021 рік. За її результатами протягом 2021 року підвищені пенсії отримуватимуть близько 8 мільйонів пенсіонерів. Більше ніж 6 мільйонів пенсіонерів отримали підвищення пенсій від 100 до 400 гривень.

Для півмільйона пенсіонерів, яким пенсії були призначені відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» у 2019 – 2020 роках і які не підпадають під індексацію, пенсії зростуть на 100 гривень згідно із рішенням Уряду з липня 2021 року.

«Ми обов’язково маємо виправити помилку пенсійної реформи 2017 року, коли пенсії частині військових пенсіонерів, науковців, державних службовців, пенсіонерів з органів місцевого самоврядування виключили з механізму індексації. Ціна цієї помилки – якість життя майже півмільйона пенсіонерів, пенсії яких могли б бути зараз на третину вищими.

Для виправлення цієї помилки Мінсоцполітики розробило законопроект, який вже затвердив Уряд і вніс до Верховної Ради. Я прошу народних депутатів розглянути його і прийняти, щоб вже у 2022 році пенсії індексувались всім нашим пенсіонерам, і дата індексації була встановлена в законі, 1 березня, а не щороку вручну коригувалась політиками», - прокоментувала Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

По материалам КМУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
29.03.21 00:17

Бла...бла..бла

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям