Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.03.21
872 5 Печатать

Олексій Любченко: Успішність реформування податкової системи залежить від довіри та взаємодії між платниками та державою

Успішність заходів з реформування податкової системи та ефективного подолання податкових схем залежить не стільки від екстенсивних зусиль з підвищення податкового контролю, скільки від побудови надійної моделі взаємодії між платниками податків і державою, яка користуватиметься довірою обох сторін податкових взаємовідносин. Таку думку висловив Голова ДПС Олексій Любченко у статті, розміщеній у виданні «Дзеркало тижня».

За його словами, для реалізації цих кроків необхідно забезпечити дотримання державою кількох ключових принципів у сфері оподаткування. Такими принципами мають бути: справедливість  – рівність усіх платників перед законом, недопущення будь-яких проявів податкової дискримінації, прозорість – обмін інформацією між податковими агентами та податковими органами; увага до суті операцій, а не до їх форми, зручність у взаємодії з податковими органами – сплачувати податки чесно має бути вигідно, податкова служба забезпечує якісний сервіс платникам податків.

«Втілення в життя цих принципів, як на мене, створить органічні умови для вирішення проблематики податкового регулювання в Україні та забезпечить додержання економічними суб’єктами вимог законодавства при сплаті податків», – підкреслив Олексій Любченко.

На його думку, на практиці реалізація вищезгаданих принципів має передбачати ті кроки, які впроваджуватимуть найкращий міжнародний досвід з реформування та удосконалення податкової системи.

По материалам ДПСУ
Рубрика:
Теги:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Бармалей
30.03.21 09:19

Да он и не читал того, что ему менеджер по связям с общественностью написала! Формалные слова, формальный подход. Ничего не меняется...

Ответить
  • INSPECTOR
30.03.21 18:55

Бармалей, н-да.....                                                                        
доверие между налогоплательщиками и государством. Т.е. плательщики должны доверять государству, а государство плательщикам. Надо так понимать, что согласно этих тезисов успешное реформирование налоговой АБСОЛЮТНО НЕВОЗМОЖНО. Ибо так, как слуги рептилоидов разбазаривают Бюджет на схемах - ну какое тут доверие плательщиков???? Проблему взимания налогов решили еще при дедушке Азарове. А вот проблема с воровством Бюджета в этой несчастной стране не решаема в принципе.

Ответить
  • Тетяна
30.03.21 15:40

Бармалей, навіщо читати? Вони цей текст останні 30 років просто переписують!

Ответить
  • Мария
30.03.21 16:04

проведите опрос и сразу узнаете о степени доверия к фискалам. ноль целых и далее по тексту. как можно вам доверять???, если вы на ходу меняете правила игры. самый простор пример :НН в марте ДВА раза изменила форму. 

Ответить
  • Алиса
31.03.21 16:09

Их доверие мы видим при блокировках НН

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям