Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.03.21
1340 0 Печатать

Необхідно гармонізувати системи оподаткування фінансового сектору та пасивних доходів фізичних осіб, - Голова ДПС

Встановленню більш справедливої системи оподаткування в Україні сприятиме гармонізація систем оподаткування інструментів фінансового сектору та пасивних доходів фізичних осіб. Про це Голова ДПС Олексій Любченко розповів у своїй статті, розміщеній у виданні «Дзеркало тижня».

На його думку, левова частка доходів найзаможніших домогосподарств забезпечується за рахунок пасивних доходів, у тому числі завдяки володінню ними корпоративними правами та грошовими коштами через інвестиційні фонди. Це суттєво знижує ефективну ставку податку для таких фізичних осіб.

«Це створює можливості для оптимізації оподаткування, у тому числі з використанням інститутів спільного інвестування, а також порушує принцип справедливого оподаткування для всіх учасників фінансового сектору та фінансових інструментів. З огляду на це необхідно привести ставки податку на доходи фізичних осіб, отримані за рахунок дивідендів або операцій з цінними паперами (у тому числі з сертифікатами інвестиційних фондів), до рівня стандартної ставки податку на доходи фізичних осіб», – впевнений Олексій Любченко.

За його словами, це дозволить відновити здорові пропорції оподаткування доходів і заощаджень фізичних осіб та знизити нерівність в оподаткуванні, внаслідок якої бідніші верстви населення сплачують більше податків (відносно свого рівня доходу), ніж багаті верстви.

По материалам ДПСУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям