Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.03.21
2144 1 Печатать

Порядок розстрочення зобов’язань (податкового боргу) платників податків оновлять

Державна податкова служба України оприлюднила проєкт наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку розстрочення (відстрочення) грошових зобов’язань (податкового боргу) платників податків» (далі – проєкт наказу).

Розробка проєкту наказу обумовлена необхідністю приведення нормативно-правових актів у відповідність до законів України від 21 грудня 2016 року № 1797-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» та від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

Проєктом наказу визначаються:

  • підстави для надання розстрочення (відстрочення);
  • механізм ініціювання платником податків надання розстрочення (відстрочення) шляхом подання платником податків відповідної заяви;
  • оформлення податковими органами результатів розгляду такої заяви;
  • уповноважені податкові органи на прийняття таких рішень;
  • порядок прийняття рішення та його реєстрації;
  • укладення відповідного договору;
  • сплата розстрочених (відстрочених) сум і нарахованих процентів та її відображення в інформаційно-телекомунікаційних системах податкових органів;
  • особливості дії розстрочення (відстрочення) при переведенні платника податків до іншого податкового органу та при його реорганізації;

а також до порядку додаються відповідні форми документів:

  • заява про надання розстрочення (відстрочення);
  • рішення про розстрочення (відстрочення);
  • договір про розстрочення (відстрочення);
  • журнал наданих розстрочень (відстрочень);
  • рішення про скасування розстрочення (відстрочення);
  • рішення про перенесення раніше визначених строків.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу просимо надавати протягом 20 робочих днів з дня його оприлюднення на офіційному порталі Державної податкової служби України  в мережі Інтернет у письмовій та/або електронній формі за адресою:

Державна податкова служба України, Львівська пл., 8, м. Київ, 04053, e‑mail: n.yurkovska@tax.gov.ua,

Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11,
м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Додаткові матеріали

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Тетяна В.
30.03.21 11:28

Вот все, кто это нагромоздил, не понимают, что заплатить налоги не вовремя + штраф + пеня это проще чем заплатить тот же штраф + пеню + налоги, но при этом заполнить кучу документов (заяв, додатков, обгрунтувань), указать точное время оплаты, ждать что тебе все это великодушно утвердят!... При том что никто не знает когда закончится карантин, и предприятие СМОЖЕТ начать работать, а государство не может гарантировать НИЧЕГО, но может объявить о карантине за день-два.... Почему вместо этого бреда не оставить одну Заяву с КВЕДом предприятия, а срок уплаты указать - например до 20 дней после начала полноценной работы(после снятия ограничений)! Чтобы предприятие смогло заработать на налоги! Ведь это логично. Ну и о каких штрафах может идти речь, рестораны и магазины что, виноваты в том что их закрыли?!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям