Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.03.21
2016 2 Печатать

Хто надає ФОП довідку про суму сплаченого ЄСВ для отримання допомоги по вагітності та пологах?

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 6 Закону України від 08.07.2010 р. № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон № 2464) платник ЄСВ має право безоплатно отримувати від контролюючих органів та Пенсійного фонду в межах їх компетенції інформацію, необхідну для виконання обов’язків, покладених на платника згідно з Законом № 2464, а також для підтвердження надходження до Пенсійного фонду сплачених платником сум ЄСВ.

Таким чином, платник може звернутися до контролюючого органу за основним місцем обліку з заявою щодо отримання довідки про відсутність заборгованості зі сплати ЄСВ.

Згідно з п. 1 частини 1 ст. 121 Закону № 2464 Пенсійний фонд відповідно до покладених на нього завдань формує та веде реєстр застрахованих осіб Державного реєстру, здійснює заходи щодо надання інформації з Державного реєстру відповідно до цього Закону.

Відповідно до ч. 3 ст. 20 Закону № 2464 на кожну застраховану особу заводиться персональна облікова картка.

При цьому, пунктом 4 частини 1 ст. 141 Закону № 2464 визначено, що Пенсійний фонд та його територіальні органи зобов’язані надавати безоплатно на вимогу застрахованих осіб інформацію, що міститься на їх персональних облікових картках у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру.

Враховуючи зазначене вище, ФОП може безоплатно отримати довідку про наявність/відсутність заборгованості зі сплати ЄСВ в контролюючих органах, а в органах Пенсійного фонду України – довідку про інформацію, що міститься у її персональній обліковій картці в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру. Довідка видається безоплатно на підставі поданої заяви платника.

По материалам ГУ ДПС у Миколаївській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Любопытная
30.03.21 10:42

Все имеют доступ ко всем базам, но беременных нужно погонять за справками.
Зачем тогда современные технологии?

Ответить
  • ***
30.03.21 12:00

Всему миру заявляют, какие мы продвинутые. Всё считают сколько у нас IT-шников, да сколько они зарабатывают. А на самом деле все эти соц. страхи, пенсионные чуть ли не по средневековым правилам живут. Накое впечатление, что им современные технологии нужны, только чтобы на них средства из бюджета списывать.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям