Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


31.03.21
1820 5 Печатать

Які дії підприємця при відключенні світла, коли неможлива робота на комп’ютері з ПРРО?

Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон) передбачено можливість роботи ПРРО в режимі офлайн у випадку відсутності зв’язку ПРРО з фіскальним сервером ДПС.

Порядок застосування ПРРО в режимі офлайн встановлено розділом V Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфінe від 23.06.2020 р. № 317 (далі – Порядок № 317).

Слід звернути увагу, що відповідно до статті 5 Закону у разі відсутності зв’язку між ПРРО та фіскальним сервером контролюючого органу облік операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та формування розрахункових документів здійснюються у порядку, встановленому НБУ. Отже, згідно з пунктом 6 Порядку № 317 порядок застосування ПРРО в режимі офлайн, визначений розділом V Порядку № 317, не розповсюджується на розрахункові операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі. 

По материалам ГУ ДПС у Херсонській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Надежда
31.03.21 08:28

А этот ответ имеет какое то отношение к вопросу?

Ответить
  • Владимир
31.03.21 08:32

Надежда, в 5 разделе 13 пунктов, автор ответа решил, что все их тупо перекопировать будет лишком тупо даже для налоговой...

Ответить
  • Олена
31.03.21 09:41

п 6 Наказу Минфина " Під час переведення ПРРО в режим офлайн одночасно має бути сформоване електронне Повідомлення про проведення розрахункових операцій у період відсутності зв’язку між програмним реєстратором розрахункових операцій та фіскальним сервером за формою N 4-ПРРО (додаток 4) (далі - Повідомлення за формою N 4-ПРРО) з відміткою "початок переведення ПРРО в режим офлайн" та присвоєнням такому документу фіскального номера із Діапазону"  ВОПРОС КАКИМ ОБРАЗОМ ПЕРЕСЛАТЬ ПОВИДОМЛЕННЯ , ЯКЩО НЕМАЭ ЗВ"ЯЗКУ--  ГОЛУБЯМИ?

Ответить
  • Юлия
31.03.21 10:21

Олена, тоже всегда была озадачена этим вопросом

Ответить
  • ЕленаНик
31.03.21 10:04

Ставьте ПРРО, говорили они, это же очень просто говорили они. Никаких дополнитиельных затрат и хлопот у предпринимателей не будет, обещали они. Ничего не напоминает? "Васюкинцы денег платить не будут. Они будут их по-лу-чать! Это же все чрезвычайно просто." О.Бендер.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям