Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.04.21
5121 3 Печатать

Отримав ППР за формою «В4». Як це вплине на декларацію з ПДВ?

Як у податковій декларації з ПДВ відображається сума, визначена в податковому повідомленні-рішенні за формою «В4», в тому числі, якщо платником податку здійснювалось оскарження такого податкового повідомлення-рішення?

Якщо за результатами перевірки проведеної контролюючими органами встановлено факт завищення платником податку від’ємного значення сум ПДВ, в тому числі від’ємного значення, яке було зараховано у зменшення податкового боргу з ПДВ, виноситься податкове-повідомлення рішення за формою «В4» (далі – ППР за формою «В4»).

Сума від’ємного значення, що узгоджена протягом звітного (податкового) періоду за результатами контрольно-перевірочної роботи відображається в податковій декларації з ПДВ в рядку 16.3 з обов’язковим є заповнення таблиці «Збільшено/зменшено залишок від’ємного значення за результатами перевірки контролюючого органу на підставі податкового повідомлення-рішення та/або уточнюючого розрахунку».

При зверненні платника податків до суду з позовом щодо визнання протиправним та/або скасування рішення контролюючого органу грошове зобов’язання вважається неузгодженим до дня набрання судовим рішенням законної сили.

Враховуючи зазначене в податковій декларації з ПДВ сума зменшеного від’ємного значення з ПДВ в тому числі від’ємного значення, яке було зараховано у зменшення податкового боргу з ПДВ відповідно до ППР за формою «В4» відображається в звітному (податковому) періоді, в якому відбулось узгодження такого податкового повідомлення-рішення.

При цьому узгодженим відповідно до ст. 56 ПКУ, вважається податкове-повідомлення рішення, по якому закінчились всі адміністративні або судові оскарження.

По материалам Категорія 101.24 "ЗІР"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ирина
02.04.21 11:36

Извините, не по теме... Но важно
А продают с/х продукцию со ставкой 14% только с/х-производители или все дальше по цепочке? Мы ее даже покупаем не у производителя, но с 01.04 стала приходить со ставкой 14%. А как продавать? Я успела зарегистрировать парочку нн с прежней ставкой 20%, потому что думала, что это не мой случай. Бухгалтер поставщика утверждает, что все продавцы дальше по цепочке
 теперь должны продавать ее со ставкой 14%. Читаю силу Закон от 17 декабря 2020 года № 1115-ІХ  " ...будут облагаться налогом операции поставки на таможенную территорию Украины и ввоза на таможенную территорию Украины сельскохозяйственной продукции..."
Для меня это не очевидно... Делать теперь РК - не делать? Как дальше,  продавать, кто знает?

Ответить
  • Сергей
02.04.21 15:50

Ирина, все дальше по цепочке (понятно если УКТВЭД тот же).
В п.п. "г" 193.1 НКУ не сказано что именно с/хпроизводелей касается.
РК делать (РК на минус и новая НН на правильную ставку).

Ответить
  • Ирина
05.04.21 10:08

Сергей, большое спасибо.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям