Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.04.21
1699 0 Печатать

Верховна Рада відновила закупівлю "пакунків малюка" через Prozorrо

Відповідний законопроект № 5064 сьогодні схвалено в цілому. Документ підтримали 307 парламентарів.

Закон пропонує визначити органи соціального захисту населення за місцем проживання батьків установами, які призначають і здійснюють виплату/видачу державної допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами.

У документі прописана вартість допомоги "пакунок малюка" в розмірі трьох прожиткових мінімумів на момент проведення аукціону та подальше визначення кінцевої ціни в результаті аукціону.

Нагадаємо, "пакунок" запровадили ще у 2018 році, але влітку 2020 року замінили грошовими виплатами.

Федерація послідовно виступала за повернення «пакунку малюка».

Адже вартість вмісту «бебі - боксу» за роздрібними молодим батькам обійшлася б майже у два рази дорожче, ніж готовий пакунок.

Окрім важливої соціальної функції, цей проєкт має велике значення і для української економіки в цілому.

Це близько 1 мільярда гривень на рік, які не тільки йдуть у якості допомоги вразливим верствам населення – молодим батькам з новонародженою дитиною, а ще і створюють робочі місця і забезпечують роботою та заробітною платнею тисячі українців.

Це сотні мільйонів гривень замовлень для українських підприємств легкої промисловості, суттєві замовлення для картонно-паперових виробництв, підприємств з виробництва гігієнічних засобів догляду (креми та косметика), перевізників, логістичних центрів.

Лише у швейному виробництві дитячих товарів для «бебі боксів» задіяно понад 1000 працівників.

По материалам Федерація роботодавців України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям