Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.04.21
5361 7 Печатать

ДПС звертає увагу на рахунки ФОПа, відкриті як на фізособу

Податківцями спільно з ГУ ДФС у Херсонській області в рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України, виявлено факти отримання фізичною особою на власні  платіжні картки понад 18 млн гривень.

При цьому зазначена особа є одночасно пов’язаною особою сільгосппідприємства та підприємцем.

Як зʼясували працівники відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Херсонській області, фізичною особою було відкрито понад 20 банківських карткових рахунків для створення умов для ухилення від оподаткування сільгосппідприємству та безпосередньо собі як підприємцю, отримання на власні потреби коштів, що фактично можуть бути виручкою від реалізації сільгосппродукції, необлікованої в обліку сільгосппідприємства та підприємця.

У подальшому кошти обготівковувались через банкомати та касові відділення банківських установ, а також  використовувались на власні потреби шляхом розрахунку платіжними  картками в торгових мережах, готелях, ресторанах як на території України, так і за її межами.

Наслідком використання фізичною особою зазначеної схеми є заниження об’єкту оподаткування підконтрольним сільгосппідприємством та особисто як підприємцем, а також  несплата податків як фізичною особою.

Матеріали передані до ГУ ДФС у Херсонській області для залучення до кримінального провадження.

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Шурик
05.04.21 03:16

"* може бути *", за мильйон " може не бути"

Ответить
  • cap...
05.04.21 14:09

Шурик,
Ні, мільйон - то малувато. Тре більше зрубати.

Ответить
  • Андрій
05.04.21 10:59

Податківцями спільно з ГУ ДФС у Херсонській області....це хіба не одне і те саме?

Ответить
  • Олена
05.04.21 22:51

Андрій, Не одно и то же. ДФСУ - это налоговая милиция

Ответить
  • ИринаКиев
05.04.21 17:08

Андрій, тоже такой вопрос, это типа что-то разное,  только оно  объединило усилия

Ответить
  • Оксана
05.04.21 16:41

От это молодцы, такого теневика отловили. Не зря зарплату получают

Ответить
  • Сомневающийся Sкептиk
05.04.21 18:05

Формально – "Податківці" относятся к ДПС, а ДФС – типа налоговой милиции: http://sfs.gov.ua/pro-sfs-ukraini/zavdannya--funktsii/
ДПС о своей миссии скромно говорят так: "Ми є повністю транспарентною, сучасною та технологічною податковою службою, яка надає якісні та зручні послуги платникам, ефективно адмініструє податки, збори та платежі і виявляє нетерпимість до корупції": 
https://www.tax.gov.ua/pro-sts-ukraini/misiya-ta-strategichni-tsili/ 
Неплохая шутка про качественные и удобные услуги
Податковий розрахунок, который нельзя сдать, отсутствующие формы деклараций по ЕН, постоянно виснущие серверы и ЭК – "очень" эффективное и удобное администрирование: тут ничего не скажешь!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям