Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.04.21
1690 0 Печатать

Мінфін вносить зміни до порядку адмінарешту майна платника податків

На сайті ДПС оприлюднено проєкт наказу Мінфіну «Про внесення змін до Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків» (далі – проєкт наказу).

Проєкт наказу розроблено відповідно до ст. 94 ПКУ, Положення про Міністерство фінансів України, затвердженого постановою КМУ від 20.08.2014 р. № 375, Положення про Державну податкову службу України, затвердженого постановою КМУ від 06.03.2019 р. № 227, та з метою приведення Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків, затвердженого наказом Мінфіну від 14.07.2017 р. № 632, до вимог Закону України від 17.12.2020 р. № 1117 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування окремих об’єктів оподаткування».

Проєктом наказу пропонується доповнити обставини припинення адміністративного арешту майна відповідно до внесених Законом № 1117 змін, відповідно до яких припинення адміністративного арешту майна платника податків здійснюється у зв’язку із взяттям контролюючим органом на податковий облік нерезидента на підставі акта перевірки.

Також проєктом акта пропонується привести положення наказу № 632 у відповідність до сталої судової практики, відповідно до якої для застосування арешту коштів на рахунках платника податків у банках контролюючий орган звертається до суду у порядку, передбаченому Кодексом адміністративного судочинства, та/або у порядку загального позовного провадження без прийняття таким контролюючим органом рішення про застосування адміністративного арешту майна платника податків.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу ДПС просить надавати протягом 20 робочих днів з дня його оприлюднення на офіційному порталі Державної податкової служби України  в мережі Інтернет у письмовій та/або електронній формі за адресою:

Державна податкова служба України, Львівська пл., 8, м. Київ, 04053, e‑mail: n.yurkovska@tax.gov.ua,

Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Додаткові матеріали

Проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків» (Завантажити)

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА до проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків» (Завантажити)

ПОРІВНЯЛЬНА ТАБЛИЦЯ до проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків» (Завантажити)

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям