Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.04.21
1738 2 Печатать

Умови для резидентів Дія City фіксуються на 15 років

Запуск проєкту Дія City запланований до кінця 2021 року. Завдяки його впровадженню  зросте заробітна плата в IT-секторі, податки стануть у 5 разів нижчими в порівнянні з загальною податковою системою, працівники отримають соціальні гарантії, а інвестори — захист на законодавчому рівні. Що важливо, умови для резидентів Дія City будуть незмінними впродовж 15 років.

Про це повідомив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю Радіо НВ.

“У базовому законопроєкті ми прописали незмінність його положень на 15 років. Цього терміну достатньо для того, щоб ІТ-сектор суттєво виріс та зміцнів. А коли законопроєкти про Дія City будуть прийняті, потрібно на рівні Конституції бетонувати цю систему. Через рік після запуску ми побачимо, який плюс у ВПП принесе IT, які світові компанії з’являться в Україні, як збільшаться додаткові надходження і кількість робочих місць”, — зазначив очільник Мінцифри.

Дія City — абсолютно прозорий правовий режим. Це одна з найкращих податкових систем, які існують у світі. Дія City запроваджується, щоб українські компанії могли реалізувати себе в Україні, а іноземні — були зацікавлені працювати в українській юрисдикції. 

Зараз ІТ-сектор органічно зростає на 20-30% щороку, однак при запровадженні додаткових стимулів ріст може становити 40-50% на рік. Завдяки Дія City доходи IT-галузі в Україні за кілька років можуть значно збільшитись: з $6 млрд до $16,5 млрд. А частка українського ІТ-сектору зросте до 10% ВВП (зараз, за різними підрахунками, вона  становить 3,7-4,2%).

“Якщо ми хочемо змінити країну на краще, маємо приймати рішення, які до цього не приймалися. Наприклад, в Дубаї є 20 спеціальних економічних режимів, у світі — 4 тисячі, в Україні — нуль. Ми дуже відстаємо. Дія City є додатковою можливістю до того, що сьогодні вже добре працює. Спецрежим буде працювати паралельно з поточними умовами, вступ — добровільний”, — розповів Михайло Федоров.

ІТ-галузь та бізнес-асоціації мали численні зустрічі з керівництвом Мінцифри та авторами законопроєкту. Бізнес читав норми законопроєкту з позиції кінцевого споживача і пропонував свої зауваження. Переважну більшість із них врахували — 70% правок внесено. 

Текст доопрацьованого законопроєкту №4303 вже зареєстрованний у Верховній Раді. Це компромісний документ, що враховує більшість побажаннь ІТ-спільноти та кращі положення альтернативних законопроєктів. Проєкт Дія City — це можливість отримувати гідну оплату за свої послуги, реалізовувати свої ідеї та створювати стартапи, а також працювати за гнучкими умовами, що поєднуються із соціальними гарантіями. Завдяки цьому та іншим проєктам Мінцифри Україна може увійти в ТОП-10 цифрових держав до 2023 року.

По материалам Міністерство цифрової трансформації України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • сг
09.04.21 08:57

В ПКУ приписано, что изменения принимаются не раньше чем за полгода , и тем не менее стабильно каждый год меняются в декабре, а тут все такие наивные поверили в неизменность на 15 лет. Даже б...ь не смешно. 

Ответить
  • Шурик
09.04.21 20:04

сг,
Хоть и не смешно, пошутить то можно.
Пора название падатковой менять, давно не меняли. Реформы так вперёд.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям