Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.04.21
1205 1 Печатать

ДПС та місія МВФ розглянули результати та напрями подальшого реформування податкової служби

Досягнення та пріоритетні напрями подальшого впровадження реформ ДПС обговорили під час онлайн зустрічі Голова Державної податкової служби України Олексій Любченко та експерти Міжнародного валютного фонду Енріко Аав і Дейв Хартнетт.

У ході заходу експертами МВФ було презентовано фінальний звіт «Підтримка реформ податкової адміністрації», підготовлений за результатами місії МВФ у грудні 2020 року – лютому 2021 року.

У звіті, зокрема, відзначено досягнення значного прогресу ДПС у впровадженні реформ, системне покращення процесів адміністрування податків і забезпечення надходжень до бюджетів, готовність до діалогу з платниками податків тощо.

Експерти також запевнили у готовності Департаменту МВФ з бюджетних та податкових питань надавати допомогу в підтримці реформ ДПС.

«Ми чітко визначили вектор реформ і наш наступний крок – впровадити  їх швидко і ефективно. І в цьому питанні ми розраховуємо на підтримку наших міжнародних партнерів, їх досвід та професійні знання. Особливо в нагоді стане  інформація про практику реформ, які стали успішними в інших країнах, або виявились невдалими», - зазначив Голова ДПС Олексій Любченко.

Учасники зустрічі розглянули попередній робочий план наступного етапу надання допомоги МВФ Державній податковій служби України. Зокрема, йдеться про допомогу в проведенні масштабного функціонального аудиту ефективності процедур та процесів, який наразі здійснюється в ДПС, удосконаленні механізмів оподаткування доходів фізичних осіб, підготовці комплаєнс-стратегії, впровадженні передових практик податкового аудиту.

Експерти МВФ також привітали Олексія Любченка з перемогою у конкурсі та призначенням на посаду Голови ДПС та висловили переконання, що це стане запорукою більш стабільної та системної фази розвитку податкової служби.

По материалам ДПСУ
Теги:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
19.04.21 12:26

Две руки одного кармана поздравили друг друга...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям