Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.04.21
1869 0 Печатать

При поданні ліквідаційної декларації з податку на прибуток правильно заповнюйте реквізити

Відповідно до п. 137.4 ПКУ податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. При цьому податкова декларація розраховується наростаючим підсумком.

Якщо платник податку ліквідується (у тому числі до закінчення першого податкового (звітного) періоду), останнім податковим (звітним) періодом вважається період, на який припадає дата ліквідації (п.п. 137.4.3 ПКУ).

Форма Податкової декларації з податку на прибуток підприємств затверджена наказом Мінфіну від 20.10.2015 р. № 897 (далі – Декларація).

Платник податку, який подає останню Декларацію у разі ліквідації, у полі 10 «Особливі відмітки» проставляє позначку щодо належності платника податку до такого, що подає Декларацію за останній податковий (звітний) період у зв’язку з ліквідацією.

У полі 2 «Звітний (податковий) період» Декларації такий платник зазначає базовий податковий (звітний) період, який застосовувався ним з початку року, та відповідний звітний період, в якому подається остання Декларація: І квартал, півріччя, три квартали для базового звітного (податкового) періоду – календарний квартал; рік для базового звітного (податкового) періоду – календарний рік.

По материалам ГУ ДПС у Рівненській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям