Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.04.21
2143 0 Печатать

Помилково склали акцизну накладну або зазначили невірну дату: як виправити?

Яким чином виправити помилку, якщо в ЄРАН зареєстрована акцизна накладна, складена без факту здійснення господарської операції, двічі на операцію або в акцизній накладній невірно вказано дату складання та/або її порядковий номер?

Якщо особою, що реалізує пальне/спирт етиловий зареєстрована в єдиному реєстрі акцизних накладних зареєстрована (далі – ЄРАН) акцизна накладна складена без факту здійснення господарської операції, двічі на одну операцію, то така особа повинна скласти розрахунок коригування акцизної накладної на зменшення всього обсягу пального/спирту етилового, що був зазначений в акцизній накладній.

У вступній частині такого розрахунку коригування робиться відмітка щодо коду виду коригування – «3» або «6».

У разі коригування акцизної накладної, складеної в одному примірнику або другий примірник якої не зареєстрований отримувачем в ЄРАН особа, яка реалізує пальне/спирт етиловий, складає розрахунок коригування в одному примірнику та самостійно реєструє такий розрахунок коригування в ЄРАН.

У разі коригування акцизної накладної, складеної в двох примірниках, другий примірник якої зареєстрований отримувачем пального/спирту етилового в ЄРАН, особа, що реалізує пальне/спирт етиловий, направляє перший та другий примірники розрахунку коригування акцизної накладної такому отримувачу пального/спирту етилового для реєстрації в ЄРАН.

Після чого, у разі необхідності, на здійснену операцію складається та реєструється в ЄРАН акцизна накладна на операції з реалізації пального/спирту етилового, які фактично відбулись, з правильними показниками.

У разі зазначення невірної дати складання в акцизній накладній, показники такої акцизної накладної коригуються як для акцизної накладної, складеної без факту здійснення господарської операції. Після проведеного коригування на здійснену операцію складається та реєструється в ЄРАН акцизна накладна на операції з реалізації пального/спирту етилового, які фактично відбулись, з правильною датою складання (відмітка щодо складення такої акцизної накладної, показники якої відмінено розрахунком коригування не проставляється).

Виправлення даних щодо порядкового номера акцизної накладної не допускається.

По материалам Категория 114.11.03 «ЗІР»

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям