Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.04.21
2898 0 Печатать

Деякі питання заповнення додатка ПП до декларації з податку на прибуток

Яка дата вважається початком/закінченням користування пільгою (початок звітного періоду чи день виплати доходу) для графи «Строк користування податковою пільгою у звітному періоді» додатка ПП до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств при застосуванні норм міжнародного договору України про уникнення подвійного оподаткування, та чи необхідно подавати такий додаток за наступні звітні періоди поточного року, в яких не здійснювалася виплата доходу нерезиденту?

У графі «Строк користування податковою пільгою у звітному періоді» додатка ПП до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств (далі – Декларація) зазначаються «число, місяць, рік початку» та «число, місяць, рік закінчення» користування відповідною податковою пільгою.

Тобто, у разі застосування норм міжнародного договору України про уникнення подвійного оподаткування при оподаткуванні доходів нерезидентів датою початку/закінчення користування податковою пільгою у звітному періоді є дата виплати доходу нерезиденту.

Якщо виплати доходів нерезиденту здійснюються декілька разів протягом звітних (податкових) періодів року, то датою початку користування відповідною податковою пільгою є день першої виплати доходу, а датою закінчення користування – день останньої виплати доходу.

Враховуючи те, що заповнення додатка ПП до Декларації здійснюється на підставі показників Декларації та додатка ПН до неї, які складаються наростаючим підсумком з початку року, то незалежно від того здійснюється виплата доходу нерезиденту у наступних звітних періодах поточного року чи ні, додаток ПП до Декларації подається з відображенням застосованої у попередньому звітному періоді поточного року податкової пільги.

По материалам Категорія 102.16 «ЗІР»

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям