Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.04.21
5958 4 Печатать

Столиця з 1 травня послаблює суворі обмеження

У Києві з суботи, 1 травня, послаблять суворі обмеження. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

При цьому, у столиці посилять контроль за дотриманням карантинних правил, зокрема, на Великдень.

«Сьогодні вранці Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про послаблення протиепідемічних заходів у столиці. Ми сподіваємося, що і Державна комісія з надзвичайних ситуацій ухвалить рішення про перегляд рівня епідемічної небезпеки та виведення столиці із «червоної зони». Отже, з 1 травня весь наземний громадський транспорт та метро відновлять перевезення пасажирів у звичайному режимі. З дотриманням визначених раніше протиепідемічних норм та правил. Але закликаю мешканців столиці користуватися громадським транспортом тільки в разі нагальної потреби», – наголосив Віталій Кличко.

Також із 1 травня відновлять роботу заклади торгівлі, торгово-розважальні центри, ринки, ярмарки, заклади громадського харчування, спортивні зали та фітнес-центри.

«Утім, власники цих закладів повинні розуміти, що працюватимуть тільки з дотриманням всіх норм безпеки! Це у ваших інтересах! Бо якщо ситуація знову погіршиться, нових обмежень не уникнути!» – наголосив мер Києва.

Відновлять свою роботу і Центри надання адміністративних послуг. Але прийматимуть відвідувачів за попереднім записом через електронні сервіси.

Із наступної середи, 5 травня, місто відновить навчальний процес у закладах загальної освіти, дошкільної та у вищих навчальних закладах. Також у столиці відновлять прийом документів для зарахування дітей у перший клас на наступний навчальний рік.

«Хочу повідомити, що контроль за дотриманням карантинних правил на вулицях міста буде посилений. Будуть організовані додаткові патрулі Національної поліції та «Муніципальної охорони». Зокрема, вони працюватимуть у місцях масового скупчення людей, у парках та скверах. А під час Великодніх свят та поминальних днів контролюватимуть ситуацію біля релігійних установ та на міських кладовищах», – сказав Віталій Кличко.

Також, за словами мера Києва, місто розробило протиепідемічні правила на час Великодніх свят. Зокрема, всім конфесіям рекомендували проводити богослужіння в онлайн-режимі та дотримуватися карантинних заходів у храмах. А освячення пасхальних кошиків здійснювати на вулиці, з дотриманням дистанції між людьми.

«Я розумію, що всім нам хочеться, щоб зняли одразу всі обмеження. Хочеться повернутися до звичного життя. Я розумію, що страждає бізнес. Але сьогодні головне – зберегти життя і здоров’я людей. Це – найважливіше. Бо подивіться, що сьогодні відбувається в Індії. Трагічна ситуація, коли людей спалюють уже на вулицях, бо крематорії не справляються. А, наприклад, Туреччина, Кіпр, деякі інші країни посилюють обмеження і знову запроваджують локдаун. Тому ми будемо послаблювати карантин поступово і зважаючи на ситуацію. Бо важливо не втратити контроль над розповсюдженням хвороби і не допустити нового інфекційного вибуху. Прошу всіх бути обережними і відповідальними! Ми думаємо про ваше здоров’я і ваше життя!» – наголосив Віталій Кличко.

По материалам Офіційний портал Києва

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ірина
28.04.21 13:03

все я сдаюсь....мне своим умом не понять чем руководствуются наши великие умы....гудмай-май-лав-гудбай-моя украина....

Ответить
  • Ольга
28.04.21 13:49

Как же без майовки и церковных собраний. Работать не дают, а толпами праздновать - завсегда пожалуйста 

Ответить
  • Александр
28.04.21 18:09

Ольга, у московских попов план по продажам свечей прихожанам в Лавре проваливается, но теперь то выровняются за Пасху ;)

Ответить
  • злой клоун
28.04.21 19:31

Александр, я думал уже, но тут снизу постучали (с )

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям