Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.05.21
1497 1 Печатать

Рада підтримала проєкт закону щодо підвищення пенсій чорнобильцям

Верховна Рада України прийняла у першому читанні проект Закону України „Про внесення змін до Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб”, розроблений Мінсоцполітики.

Законопроект передбачає встановлення з 2022 року рівних можливостей пенсійного забезпечення для всіх учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, а саме обчислювати заробітну плату з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.

Довідково

Підвищення рівня пенсійного забезпечення стосується учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, а також осіб, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків, у ядерних випробуваннях, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї і внаслідок цього стали особами з інвалідністю обчислювати пенсію з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.

По материалам Мінсоцполітики

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Александр
03.05.21 08:47

Почитать слабо было расследование по аварии на ЧАЭС. А там очень интересное есть - виноваты те герои которые тушили водой. Нельзя было тушить, оно само за сутки бы погасло,  водой создали парниковый эффект и разожгли. Никто этого не знал и не понимал тогда из правящих как и сейчас.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям