Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.05.21
1530 0 Печатать

Переобладнали авто на газ – отримайте податкову знижку

Громадяни, які подбали про переобладнання своїх автомобілів під біопаливо (біоетанол, біодизель, стиснутий або скраплений газ та інші види біопалива), можуть отримати часткову компенсацію своїх витрат у вигляді податкової знижки.

Для цього необхідно подати до контролюючого органу за своєю податковою адресою Податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2020 рік (далі - Декларація), а також сертифікат відповідності для транспортного засобу та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (технічний паспорт).

Крім того, платник податків, який має право скористатися податковою знижкою щодо суми коштів, сплачених у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу, подає до органів ДПС відповідні платіжні та розрахункові документи, зокрема: квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, копії договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця. У зазначених документах обов’язково має бути зазначена вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Процедура переобладнання транспортних засобів, зокрема, для роботи на газовому моторному паливі та альтернативних видах рідкого й газового палива, встановлена Порядком переобладнання транспортних засобів, затвердженим постановою КМУ від 21.07.2010 р. № 607 «Про затвердження Порядку переобладнання транспортних засобів».

Громадянин має право включити до податкової знижки фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу. Загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку у звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень п. 164.6 ПКУ.

Наголошуємо, що граничний термін подання Декларації для реалізації права на податкову знижку за 2020 рік - 31 грудня 2021 року. Право на отримання податкової знижки у 2021 році щодо витрат, понесених у 2020 році, на наступний рік не переноситься.

По материалам ГУ ДПС у Херсонській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям