Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.05.21
4248 7 Печатать

Держпраці об’єднує зусилля для боротьби з тіньовою зайнятістю

Як показує досвід діяльності Держпраці упродовж всього часу її існування, неформальна зайнятість не є проблемою виключно держави або одного державного органу. Незадекларована праця зачіпає інтереси всіх учасників ринку і цілого ряду державних органів.

У зв’язку з цим, на початку року Держпраці разом із представниками Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства соціальної політики, Міністерства освіти і науки, Національної поліції, Державної податкової служби, Пенсійного фонду, соціальних партнерів та представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини було прийнято рішення щодо спільної організації та координації зусиль у боротьбі з незадекларованою працею. Майданчиком для такої роботи стала робоча група Держпраці, до якої залучені представники всіх зацікавлених органів, а також представники роботодавців та працівників.

Результатом спільної роботи став Національний план спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік. Особливістю цього плану є його формування на рівні регіонів та оформлення у єдиний документ на рівні країни. До цієї роботи залучено понад 500 працівників державних органів, у тому числі органів Держпраці.

З 2020 року Держпраці запровадила активне застосування ризикоорієнтованого підходу у всіх напрямах роботи, у тому числі з питань виявлення незадекларованої праці. Національним планом передбачається організація роботи в ризикових сферах господарювання в два етапи – інформаційного та інспекційного.

Під час інформаційного етапу планується проведення широкомасштабної інформаційної кампанії про ризики і наслідки незадекларованої праці, а також про процедури оформлення трудових відносин та інші вимоги законодавства про працю та охорону праці.

Інспекційна кампанія почнеться після інформаційної і буде спрямована на тих роботодавців, які використовують найману працю, але трудові договори не укладають, не сплачують податки та єдиний соціальний внесок.

На обох етапах до заходів Держпраці в межах повноважень долучатимуться представники інших зацікавлених державних органів.

В черговий раз Держпраці закликає роботодавців не намагатися обійти законодавство. Якщо використовуєте найманих працівників – укладайте з ними трудові договори.

По материалам Держпраці

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Буржуй
17.05.21 06:50

А Полиция тут причем? Давайте уже и СБУ с Военными привлечем. Сразу будем проверять неоформленного на держзраду и стоит ли он на учете в военкомате!

Ответить
  • ТАНЯ
17.05.21 22:50

Буржуй,А еще РБо забыли включить А кого поймают обьявить з

Ответить
  • Бухага
17.05.21 09:33

Буржуй, не подсказывайте им.

Ответить
  • Наталия
17.05.21 10:54

вспоминаю советские фильмы,передачи...Та же бурная деятельность ни о чем... Все те же на манеже...Видимо,пока не вымрут все представители совка ,их дети с их узколобобым мышлением-не иметь нам счастья...

Ответить
  • Лара
17.05.21 13:18

Наталия,а ключ к вашему счастью именно в єтом вопросе?

Ответить
  • SHADOW
17.05.21 11:11

Наталия, так Вы тоже представитель совка или дитя такого представителя.

Ответить
  • *
17.05.21 11:14

Интересно, а как при составлении списка на проверку, они определят, используют ли неоформленный труд? Чисто физически получается, чтобы это узнать, надо сначала наехать, чтоб посмотреть. 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям