Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.05.21
2539 7 Печатать

Чи може частувати платник єдиного податку другої групи суб’єктів господарювання – юридичних осіб

Згідно із п. п. 2 п. 291.4 ПКУ до платників єдиного податку, які відносяться до другої групи, належать фізичні особи – підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

- не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;

- обсяг доходу не перевищує 834 розміри мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Абзацом 3 п. 1.3 Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджених наказом Мінекономіки від 24.07.2002 р. № 219 (далі – Правила), визначено, що заклад ресторанного господарства – організаційно-структурна одиниця у сфері ресторанного господарства, яка здійснює виробничо-торговельну діяльність: виробляє і (або) доготовляє, продає і організовує споживання продукції власного виробництва і закупних товарів, може організовувати дозвілля споживачів.

Розрахунки за продукцію й надані послуги в закладах (підприємствах) ресторанного господарства здійснюються за готівку та/або в безготівковій формі (платіжні картки, платіжні чеки тощо) із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій (електронний контрольно-касовий апарат, електронний контрольно-касовий реєстратор, комп’ютерно-касова система тощо) або зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок (п. 3.2 Правил).

Враховуючи вищенаведене, фізична особа-підприємець – платник єдиного податку другої групи, що здійснює діяльність у сфері ресторанного господарства, має право приймати замовлення від суб’єктів господарювання (юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців), які перебувають на загальній системі оподаткування, на обслуговування свят, банкетів, інших спеціальних замовлень, оскільки платник єдиного податку під час обслуговування таких замовлень здійснює продаж і організацію споживання продукції власного виробництва і закупних товарів.

По материалам ГУ ДПС у Тернопільській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Влад
19.05.21 08:42

Читать этот человеколюбивый бред нет смысла. Они ответсвенности за свое мнение не несут. А от те кто придет проверять, то лишит единого задним числом за услуги не населению и не единщикам и прав будет.

Ответить
  • Ангелина
19.05.21 09:32

Влад,в этом, как вы сказали классно "человеколюбивом  бреде" явно прослеживается забота о "тищенках" 

Ответить
  • Ирина
19.05.21 09:12

Почему я не могу это прочитать на русском языке? нет возможности перевыбрать язык

Ответить
  • Ирина
19.05.21 13:17

Ирина, возможность есть, в другой стране

Ответить
  • Лариса
19.05.21 11:44

я знаю що ФОП другої групи не може оказувати  послуги Юр.особі на загальній системі. а вони воно як завернули. так кожний закон можна  так вивернути- виробляє або доготовляє і продає- то це не послуга?

Ответить
  • Елена
19.05.21 15:15

Боже, дай тім дурням крихту розуму :(

Ответить
  • ИринаКиев
19.05.21 22:58

я аж офигела от такой космической информации, это ж нада так пропарить мозг, а если кто-то из фоп-2гр в это поверит? налоговая сделает "приговор-стенка-расстрел-кладбище"

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям