Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.05.21
1817 2 Печатать

Заповнення ПН/РК у період зміни найменування

Порядок реєстрації особи як платника ПДВ регулюється ст.ст. 180 – 183 ПКУ та Положенням про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Мінфіну від 14.11.2014 р. № 1130 (далі – Положення № 1130).

Перереєстрація платника податку здійснюється з дотриманням правил та у строки, визначені ст. 183 ПКУ для реєстрації платників податку, шляхом внесення відповідного запису до реєстру платників податку.

Відповідно до п. 4.1 розд. IV Положення № 1130 у разі перетворення юридичної особи – платника ПДВ або зміни даних про платника ПДВ, які стосуються податкового номера та/або найменування (прізвища, імені та по батькові (за наявності)) платника ПДВ і не пов’язані з ліквідацією або реорганізацією платника ПДВ, а також встановлення розбіжностей чи помилок у записах реєстру платників ПДВ проводиться перереєстрація платника ПДВ.

Перереєстрація у зв’язку із зміною найменування (крім перетворення) (прізвища, імені та по батькові (за наявності)) платника ПДВ, який включений до Єдиного державного реєстру, здійснюється контролюючим органом без подання заяви платником ПДВ на підставі відомостей з цього Єдиного державного реєстру.

Відповідно до п. 4.3 розд. IV Положення № 1130 до дати перереєстрації платник ПДВ використовує попередні реквізити податкової реєстрації.

Якщо зміни у даних платника ПДВ стосуються найменування юридичної особи і такі зміни не пов’язані з реорганізацією юридичної особи шляхом злиття, приєднання, поділу, а також у разі зміни прізвища, імені, по батькові фізичної особи – підприємця при використанні попередніх реквізитів податкової реєстрації такий платник ПДВ зазначає одночасно нове та попереднє найменування (прізвище, ім’я, по батькові).

Таким чином, платник ПДВ у разі зміни у даних, що стосуються найменування юридичної особи та не пов’язані з реорганізацією юридичної особи шляхом злиття, приєднання, поділу або перетворення, а також у разі зміни прізвища, імені, по батькові фізичної особи – підприємця зазначає у податкових накладних/розрахунках коригування одночасно нове та попереднє найменування (прізвище, ім’я, по батькові) від дня внесення даних щодо нового найменування юридичної особи у Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань і до дня перереєстрації, здійсненої в порядку, запровадженому Положенням № 1130.

З дати перереєстрації зазначаються тільки нове найменування (прізвище, ім’я, по батькові).

По материалам ГУ ДПС в Одеській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ольга
21.05.21 12:23

Треба слідкувати за змінами в податковому законодавстві. ГУ ДПС в Одеській області публікує застарілі дані.

Ответить
  • Тетяна
24.05.21 12:29

яку назву має вказати постачальник в податковій накладній на платника ПДВ,який змінює назву в період перереєстрації?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям