Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.05.21
1213 0 Печатать

Бізнес очікує на поступове підняття ставки акцизного податку на ТВЕНи та сигарети

Цього тижня ВРУ розгляне у другому читанні законопроєкт № 4278 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях)».  

Так, за попередньою інформацією Комітет ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав пропозицію бізнесу щодо необхідності перегляду підходу до підвищення ставок оподаткування акцизним податком тютюновмісних виробів для електричного нагрівання за допомогою підігрівача з електронним управлінням – на користь поступового їх підвищення.

Варто нагадати, що відповідно до прийнятого ЗУ про внесення змін до Податкового кодексу України № 466-IX, з січня 2021 року було підвищено ставку акцизного податку на ТВЕНи, за підрахунками експертів Асоціації, на 320%. Таке суттєве підвищення акцизного податку, на переконання представників бізнесу, несе в собі ряд загроз та негативних наслідків не тільки в контексті впливу на тютюнову індустрію, а й на економіку країни в цілому, зокрема, зростання нелегального ринку та значних втрат державного бюджету.

Пропозицією ж, підтриманою профільним Комітетом, пропонується розмір ставки акцизного податку на ТВЕНи збільшити на 200% порівняно зі ставкою, яка діяла у 2020 році, та на 30% щороку протягом 2022-2025 років. Це дозволить уникнути падіння обсягів реалізації тютюновмісних виробів для електричного нагрівання, попередити збільшення частки незаконної торгівлі зазначеними виробами та зменшення надходжень акцизного податку.

Європейська Бізнес Асоціація дякує профільному комітету ВРУ, що голос бізнесу було почуто. Сподіваємось, що дане рішення буде підтримано і Верховною Радою, а законопроєкт у цій редакції проголосовано під час другого читання.

По материалам Європейська Бізнес Асоціація
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям