Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.05.21
1751 1 Печатать

В Дії з'явилися нові послуги у сфері будівництва

Ще більше нових державних послуг у сфері будівництва тепер можна отримати через портал Дія. Вони стосуються як приватних і багатоквартирних житлових будинків, так і будівель промислової забудови. Відтак, у режимі онлайн відтепер можна отримати будівельний паспорт забудови земельної ділянки, зареєструвати декларацію про готовність до експлуатації об’єкта, що належить до об’єктів з незначними наслідками СС1, отримати дозвіл на виконання будівельних робіт та сертифікат про прийняття в експлуатацію об’єктів для класу наслідків СС2, СС3 в електронній формі, а також подати заяви щодо скасування документів про початок підготовчих та будівельних робіт.

«Збільшення кількості адмінпослуг у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва – ще один крок назустріч реформі будівельного сектору. Ми націлені на повну автоматизацію процесів будівництва. Це мінімізує людське втручання в більшість процесів, а значить прибирає корупційні ризики», – зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

В особистому кабінеті на порталі Дія можна відслідковувати статус заяви. Сповіщення про видачу документів або ж відмову в їх отриманні буде надіслано на електронну адресу замовника, а також з’явиться в електронному особистому кабінеті та Реєстрі будівельної діяльності.

«Спільна амбітна ціль Мінрегіону та Мінцифри – до кінця року забезпечити переведення всіх адміністративних послуг у сфері будівництва в електронну форму», — додав заступник Міністра розвитку громад та територій України Олександр Дудченко.

Нагадаємо, Єдина електронна система у сфері будівництва – це загальнонаціональна інформаційна система, що покликана впорядкувати процес будівництва в Україні та зробити його прозорим і вільним від корупції. Наразі це: 

♦ 10 електронних послуг для замовників через портал Дія.

♦ Більше 100 тисяч об’єктів будівництва зареєстрованих в Реєстрі будівельної діяльності.

♦ Понад 500 тисяч відвідувачів публічного порталу державної електронної системи у сфері будівництва.

Єдина державна електронна система у сфері будівництва створюється у співпраці Мінрегіону та Мінцифри за підтримки проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

По материалам Міністерство розвитку громад та територій України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Татьяна
24.05.21 12:46

Все це чудово...і можна роботи онлайн. Але нажаль людський фактор залишається...і поки ти не "порішаєш"...ніхто кнопку не натисне!!! І 10 днів на розгляд не дотримуються...а місяцями ці питання вирішуються. Просто відписка що помилки і все... чекають коли до них зайдуть. Так, що на верху мабуть вірять в те, що все працює(((

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям