Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.05.21
1892 0 Печатать

Зменшили зобов'язання з ПДВ на підставі незареєстрованого РК. Як виправити?

Яким чином у податковій звітності з ПДВ відображається виправлення помилки, допущеної у податковій звітності за звітні (податкові) періоди до 01.04.2021, у зв’язку з безпідставним зменшенням податкових зобов’язань на підставі розрахунку коригування, незареєстрованого/несвоєчасно зареєстрованого в ЄРПН?

Виправлення помилки, допущеної у податковій звітності за звітні (податкові) періоди до 01.04.2021, у зв’язку з безпідставним зменшенням податкових зобов’язань на підставі розрахунку коригування, незареєстрованого/несвоєчасно зареєстрованого в ЄРПН, проводиться шляхом подання уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок.

При цьому, оскільки коригування податкових зобов’язань у зв’язку із зменшенням суми компенсації на користь платника податку – постачальника не відображається у додатку 1 (Д1) до податкової декларації з ПДВ, то додаток 1 (Д1) до такого уточнюючого розрахунку у даному випадку не подається.

По материалам Категорія 101.24 ЗІР

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям