Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.05.21
6999 5 Печатать

Чи може ФОП, у разі державної реєстрації припинення діяльності, повернути суму надміру сплаченого ЄСВ?

Фізична особа – підприємець, у разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності, має можливість повернути суму надміру сплаченого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на підставі заяви, яка подається до дати зняття з обліку такого платника.

  Після припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця на підставі судового рішення та/або після проведення державним реєстратором спрощеної процедури державної реєстрації припинення юридичної особи, припинення юридичної особи за принципом мовчазної згоди помилково та/або надміру сплачені грошові зобов’язання та кошти ЄВ (у разі відсутності заяви платника податків про їх повернення) списуються до бюджетів та до фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування за рішенням керівника (заступника керівника або уповноваженої особи) податкового органу або особи, яка виконує його обов’язки.

По материалам Категорія 201.04.02 ЗІР

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Наталія
28.05.21 11:32

класс

Ответить
  • Олексій
28.05.21 13:18

*Коментар видалено*

Ответить
  • Влад
28.05.21 14:34

Вы че, вообще без памяти, дорогие коллеги??? Была же статья в новостях, что СБУ взяла на горячем группу налогиков, которые через от лица знакомых и родственников писали заявы на возврат переплаты. Теперь Вам понятна вся схема полностью?

Ответить
  • *
28.05.21 15:22

*Коментар видалено*

Ответить
  • Олена
31.05.21 11:52

Т.е. заяву нужно подать до госрегистратора?Ничего не поняла

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям