Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.06.21
3463 4 Печатать

Комітет ВРУ рекомендує спростити регулювання трудових відносин для малого і середнього підприємництва

Комітет  з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів підтримав законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність, (№ 5371)

Законопроєктом пропонується у положеннях чинного законодавства про працю передбачити можливість застосування індивідуального договірного регулювання трудових відносин та зменшення бюрократичного навантаження на роботодавців.

При цьому, проєктом визначаються особливості надання щорічних оплачуваних відпусток та відпусток без збереження заробітної плати в умовах договірного режиму регулювання трудових відносин. 

Законопроєктом визначаються основні регулюючі функції, істотні умови (в т. ч. загальні засади організації індивідуальних умов праці, зміни умов праці, безпеки і захисту праці працівника).

Крім того, пропонується втановити строки і періодичність виплати заробітної плати в умовах договірного режиму регулювання трудових відносин – визначається, що заробітна плата виплачується не рідше одного разу на місяць 

За результатами обговорення було ухвалено рішення рекомендували Верховній Раді включити зазначений проєкт до порядку денного та прийняти його за основу.

Більш детально про цей законопроєкт читайте у матеріалі Влада реформує трудове законодавство: у Раді зареєстровано проєкт Закону.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ева
01.06.21 08:49

Ой, а как мы рекомендуем!!! Уберите половину кадровых документов, начиная с Личной карточки. 
ЗП один раз в месяц - это было бы супер!

Ответить
  • Нина
01.06.21 10:55

Проєктом Закону передбачається внести зміни до Кодексу законів про працю України:

1. Запроваджується договірний режим регулювання трудових відносин, який буде застосовуватися до трудових відносин, що виникають між:

працівниками та роботодавцями - суб’єктами малого і середнього підприємництва з кількістю працівників до 250 осіб;роботодавцем і працівником, заробітна плата якого становить понад 8 мінімальних заробітних плат на місяць (ст. 3, нова Глава ІІІ-Б).

2. Передбачається добровільність застосування договірного режиму регулювання трудових відносин роботодавцями, які відповідно до встановлених критеріїв мають право його застосовувати (нова ст. 495).

Ответить
  • Нина
01.06.21 10:56

У всех зарплата  понад 8 мінімальних заробітних плат на місяць?

Ответить
  • Люмьер
01.06.21 12:46

Конец отношениям, раз за них взялась эта команда!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям