Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.06.21
1876 3 Печатать

Мін’юст працює над створенням безкоштовного сервісу інформування власників нерухомості про реєстраційні операції з їхнім майном

Щоб убезпечити себе від підробки документів, які посвідчують право власності на нерухомість, та унеможливити «реєстраційне» рейдерство, потрібно завчасно потурбуватися про оцифрування відповідних відомостей — внесення їх до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Для цього необхідно звернутися до найближчого державного ресторатора чи нотаріуса, або скористатися новою «пілотною» послугою Мін’юсту, яка була запущена у Харкові, та оцифрувати відомості про право власності онлайн. Про це заступниця Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ольга Оніщук повідомила в інтерв’ю на телеканалі «Дом».

«Завдяки новому пілотному проєкту ви, лежачи на дивані, зможете зі свого смартфона відправити заявку на внесення даних до реєстру, яку отримає та обробить реєстратор. Далі реєстратор направить запит до Бюро технічної інвентаризації. Тільки після того, як БТІ надасть відповідь, що право власності зареєстровано за вами, державний реєстратор завершить таку реєстрацію», — пояснила Ольга Оніщук.

Вона зазначила, що підробка документів залишається найбільшою проблемою з-поміж тих,  з якими щодня стикається Міністерство юстиції під час розгляду скарг у сфері державної реєстрації нерухомості. Це пов’язано, перш за все, із відсутністю оцифрованих відомостей про речові права в реєстрі та неналежною поінформованістю самих власників. Ольга Оніщук нагадала: платні послуги щодо інформування власників майна про будь-які реєстраційні операції з майном вже надає низка приватних сервісів, але сьогодні Мін’юст працює над тим, щоб відповідне повідомлення міг отримати кожен громадянин через застосунок «Дія» абсолютно безкоштовно. «Мін’юст працює над створенням безкоштовного сервісу інформування власників нерухомості про початок проведення реєстраційних дій з їхнім майном.  Поінформований — значить озброєний! Якщо  відомості про ваше майно внесені до державного реєстру, і ви встановите щодо нього «маячок», то щойно реєстратором буде розпочато будь-яку дію — вам відразу ж прийде повідомлення. Це означає, що ви зможете відреагувати на спробу проведення реєстраційної дії щодо вашої нерухомості, наприклад, на підставі підроблених документів, і звернутися до суду для встановлення відповідної заборони на певний строк», — розповіла заступниця Міністра, вкотре наголосивши, що відомості про право власності і похідні від нього речові права на нерухомість — право оренди, право власності на землю або на квартиру — обов’язково мають бути відображені реєстрі. Це допоможе максимально убезпечити вашу власність від шахрайських дій!

 

По материалам Міністерство юстиції України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • інша Світлана
03.06.21 11:25

Може краще поставити "маячок" щоб без присутності власника ніякі дії не проводились?

Ответить
  • Инесса
03.06.21 13:58

Сначала создают все условия для махинаций своими дебильными законами, потом героически с ними сражаются, преподнося это ,как большую заботу о пересичном. Крайних никогда нет, виноват только сам власник, что вовремя не включил какой-то там маячок, вовремя не купил себе смартфон, вовремя не дошел до надцати кабинетов, чтобы подать заяву и напомнить о своих правах собственности . У них с 13года никак не оцифруется реестр нерухомости (и это их беда при собирательстве налогов) , поэтому и придумывают разные фишки для его заполнения под видом очередной заботы. А как благодарны будут рейдеры, заполучив данные еще и с твоими номерами телефонов для "маячков"! В профессиональной охоте на волков без флажков-маячков никак нельзя!

Ответить
  • Джокер
03.06.21 20:42

Мне понравилось, регистрировать право аренды, так все и бросились, чтоб налоговая утром заявилась к собственнику. Бабульки живут на копеечную пенсию и как-то пытаются с помощью сдачи комнат или времянок выживать. И явно они не бросятся ставить маячки. Смешно.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям