Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.06.21
1026 0 Печатать

Утворено робочу групу з питань запровадження обов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення та розвитку недержавного пенсійного забезпечення

Справедлива та стійка пенсійна система – головна умова добробуту громадян у пенсійному віці. Та для  забезпечення її довгострокової стійкості необхідно залучити переважну частину працюючих до системи пенсійних накопичень. Тому Уряд веде активну роботу над впровадженням другого рівня пенсійної системи. 

Але ця система запрацює та матиме довіру людей лише у тому випадку, якщо  стейкхолдери об’єднаються, матимуть консолідоване бачення та сумлінно виконають кожен свою частину роботи.

Саме з цією метою сьогодні на своєму засіданні Уряд утворив робочу групу з питань запровадження обов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення та розвитку недержавного пенсійного забезпечення як тимчасовий консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів України.

Постановою „Про утворення робочої групи з питань запровадження обов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення та розвитку недержавного пенсійного забезпечення” затверджено посадовий склад та положення про роботу цієї групи.

Завданням робочої групи є  визначення шляхів, механізмів та способів вирішення проблемних питань запровадження обов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення та розвитку недержавного пенсійного забезпечення, а також підготовка пропозицій з удосконалення законодавства у частині захисту пенсійних накопичень.

Міністерство неодноразово наголошувало, що держава має:

• Забезпечити інституційну спроможність регуляторів фінансового сектору, які, в свою чергу, мають забезпечити інструменти гарантування та захисту пенсійних накопичень від знецінення, надійну та ефективну роботу системи пенсійних накопичень через професійні регулювання та нагляд, які розвивають конкуренцію та підвищення якості послуг, підтримують добросовісних надавачів послуг та унеможливлюють роботу недобросовісних.

• Забезпечити силами економічного блоку Уряду компенсатори ресурсу, спрямованого на накопичувальні внески, та залучення пенсійних накопичень в розвиток економіки у якості довгострокових інвестицій.

• Зробити доступною та зрозумілою інформацію про роботу фінансових установ на ринку недержавного пенсійного забезпечення, підвищувати фінансову грамотність, вчити безпечно користуватись фінансовими продуктами для пенсійних накопичень.

• Виступити взірцем та забезпечити більше залучення людей до системи пенсійних накопичень: запровадити пенсійні накопичувальні програми для працівників державних підприємств, підприємств, що передаються на приватизацію тощо.

По материалам Мінсоцполітики

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям