Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.06.21
2615 7 Печатать

ДПС під час перевірок виявляє незаконне від’ємне значення з ПДВ

Відповідно до норм податкового законодавства перевищення суми податкового кредиту над сумою податкових зобов’язань певного звітного періоду формує від’ємне значення з ПДВ, яке може переноситися до декларації наступного звітного періоду (рядок 21) та впливати на зменшення у ньому суми податкових зобов’язань.

Проте несумлінні платники податків зловживають цим правом та вказують недостовірні дані відповідного показника, перш за все, внаслідок оформлення нереальних операцій з придбання товарів/послуг та не відображення в податковому обліку фактично здійснених операцій з реалізації товарів, які нібито продовжують знаходитися у залишках.

За 5 місяців поточного року підрозділами податкового аудиту контролюючих органів перевірено 775 платників з цього питання. За результатами таких перевірок зменшено від’ємне значення та донараховано грошових зобов’язань з ПДВ загалом на 2,3 млрд грн, що унеможливило подальше поширення сумнівного податкового кредиту.

Крім того, понад 270 платників, які задекларували близько 3 млрд грн від’ємного значення з ПДВ при оформленні ризикових операцій, були відсутні за податковими адресами, що унеможливило проведення їх документальних перевірок. Реагуючи на ці факти, за наявності відповідних підстав інформацію по значній частині ризикових суб’єктів було направлено до комісій територіальних органів ДПС з питань зупинення реєстрації податкових накладних в ЄРПН з пропозицією розглянути можливість їх внесення до переліку ризикових платників відповідно до п. 8 Критеріїв ризиковості.

На сьогодні по 165 охоплених податковим контролем ризикових декларантах від’ємного значення комісіями прийнято рішення щодо їх відповідності цим критеріям та заблоковано близько 2,4 млрд грн реєстраційного ліміту в системі електронного адміністрування ПДВ.

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Александр
09.06.21 01:40

Запретить НДС и проблем не будет.

Ответить
  • Олександр
09.06.21 09:07

Александр, НДС это афера придуманная государственными деятелями.

Ответить
  • Ирина
09.06.21 08:20

Вопрос в задаче- а для какого члена тогда ваше электронне администрування и нервы с регистрацией налоговых? 

Ответить
  • антифашист
09.06.21 09:16

идите проверяйте банды бродячих "патриотов" и активистов , за какие  деньги они военную технику ганяют для своих разборок.

Ответить
  • Ирина
09.06.21 09:54

нужно отменить этот коррупционный налог. Тогда бизнес будет развиваться и не нужно содержать за деньги налогоплательщиков армию дармоедов...

Ответить
  • Оптиміст
09.06.21 12:50

Ирина, Нізя, дуже багато народних слугів з того корита харчуються

Ответить
  • антифашист
09.06.21 21:22

данные Государственной налоговой службы о том, насколько больше денег из госбюджета вернули экспортерам АПК, и сколько они заплатили налогов: 1. «Кернел-Трейд»: получил возмещение НДС – 9,96 млрд грн; уплатил налогов – 0,36 млрд грн. 2. «Сантрейд»: получил возмещение НДС – 4,26 млрд грн; уплатил налогов – 0,23 млрд грн. 3. «Каргил»: получил возмещение НДС – 3,80 млрд грн; уплатил налогов – 0,09 млрд грн. 4. «АДМ Юкрейн»: получил возмещение НДС – 4,66 млрд грн; уплатил налогов – 0,10 млрд грн. 5. «Нибулон»: получил возмещение НДС – 4,28 млрд грн; уплатил налогов – 0,46 млрд грн. 6. «Гленкор Агрикалчер Украины»: получил возмещение НДС – 2,77 млрд грн; уплатил налогов – 0,13 млрд грн.(с)

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям