Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.06.21
2211 0 Печатать

Виправляємо помилки у додатка 5 до податкової декларації з ПДВ

Виправлення помилки, допущеної у таблиці 1 або таблиці 2 додатка 5 до податкової декларації з ПДВ (далі – декларація) проводиться шляхом подання уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок (далі – уточнюючий розрахунок), до якого додається Додаток 5 з відміткою «уточнюючий».

В такому уточнюючому розрахунку у відповідних рядках:

  •      до графи 4 переносяться показники декларації, Додаток 5 до якої уточнюється;
  •      до графи 5 – всі відповідні показники декларації з урахуванням виправлених помилок;
  •      у графі 6 відображається різниця між значенням графи 5 і графи 4 («+»/«-»). У випадку, якщо значення графи 5 відповідає значенню графи 4, графа 6 не заповнюється.

Таблиця 1 або таблиця 2 «уточнюючого» Додатка 5 заповнюється наступним чином:

  •      в першому рядку повторюється помилковий запис, при цьому вартісні показники вказуються зі знаком «–» (тобто сторнуються);
  •      у другому рядку – вказується правильний запис.

При цьому, якщо помилка, допущена у таблиці 1 або таблиці 2 Додатка 5, не вплинула на числові показники декларації, в таблиці 1 або таблиці 2 «уточнюючого» Додатка 5 підсумкові рядки «Усього згідно зі статтею Кодексу» та «Усього (переноситься до рядка 5 декларації)» не заповнюються.

Якщо така помилка вплинула на числові показники декларації, в таблиці 1 або таблиці 2 «уточнюючого» Додатка 5 у підсумкових рядках «Усього згідно зі статтею Кодексу» та «Усього (переноситься до рядка 5 декларації)» числові показники відображаються на суму уточнення (збільшення або зменшення) з відповідним знаком та відповідають даним з колонки 6 уточнюючого розрахунку.

По материалам Категорія 101.25 ЗІР

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям