Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.06.21
9768 19 Печатать

Роботодавець зобов’язаний в день звільнення видати працівникові копію наказу про звільнення

З 10 червня 2021 року запрацювали електронні трудові книжки, оскільки набрав чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» від 05.02.2021 № 1217 - IX.

Отже, відповідно до внесених змін «Власник або уповноважений ним орган зобов’язаний в день звільнення видати працівникові копію наказу (розпорядження) про звільнення, провести з ним розрахунок у строки, зазначені у статті 116 Кодексу законів про працю України, а також на вимогу працівника внести належні записи про звільнення до трудової книжки, що зберігається у працівника".

Відповідно з чим з’явився обов’язковий документ, який потрібно видати працівнику, що звільняється.

Згідно з новою редакцією статті 47 КЗпП, яку затвердив Закон № 1217, з 10.06.2021 року видавати копію наказу про звільнення необхідно за будь-якої підстави звільнення працівника.

До введення вищезазначеної зміни, копію наказу при звільненні працівника з ініціативи роботодавця видавали в обов’язковому порядку, а з інших підстав (за власним бажанням, за угодою сторін тощо) – на вимогу працівника.

Відповідно до Закону № 1217, Кабінет Міністрів України протягом трьох місяців з дня набрання Законом чинності має забезпечити розробку та затвердження нормативно-правових актів, що випливають із Закону, привести у відповідність із Законом свої нормативно-правові акти.

Станом на сьогодні новий порядок ведення трудових книжок працівників Урядом не прийнятий.

По материалам Департамент правового захисту апарату ФПУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
14.06.21 08:20

Приняли работника в апреле на работу. 11 июня он уволился. Подать данные в кабинете ПФ невозможно. Ошибка - это не ваш работник. Я так понимаю, что из-за того, что квартальный отчет еще не сдан, поэтому ПФ не определяет его нашим работником. И как вести труд.книжки в электронном виде?  

Ответить
  • Лілія
14.06.21 13:05

Елена, сведения для электронной трудовой книжки пока будут брать из Объединенной отчетности (додаток Д5). Сдадите за 2 кварта, у него появится запись об увольнении

Ответить
  • Марина
14.06.21 10:05

А як правильно робити копію наказу? Є роз'яснення цієї процедури? Бо на вебінарі чула, що це не просто сканкопія завірена печаткою і підписом, а оригінал зі штампом "Копія", як у нотаріуса. Але якщо ми маленьке підприємство і в нас нема штампу?

Ответить
  • Влад
14.06.21 17:08

Марина, сра**й семинар. Дурят людям мозги! В кзпп четко написана КОПИЯ, а не завирена копия. Так что тупо ксерокс и пока. А от подпись о получении копии на оригинале надо добавить обязательно!!!!

Ответить
  • *
16.06.21 12:46

Влад, а как же отметка на приказе "с приказом ознакомлен", и подпись работника? Совсем о****, сколько можно на работодателя вешать поводов для штрафа? Кому надо копии, пусть делает их сам. 

Ответить
  • Лілія
14.06.21 13:08

Марина, вот тут написано, как заверять копии https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0736-15#Text
10. Засвідчення копій та витягів службових документів

Ответить
  • Марина
14.06.21 13:49

Лілія,

10. Засвідчення копій та витягів службових документів

1. Порядок виготовлення, засвідчення та видавання копій документів визначається інструкцією з діловодства установи.

2. Установа має право засвідчувати копії документів, що створюються в ній, за винятком копій документів, які відповідно до законодавства потребують засвідчення в нотаріальному порядку.

3. Копії документів інших установ можуть виготовлятися і засвідчуватися установою в таких випадках:

на вимогу судових та інших правоохоронних органів;

для внутрішнього використання в установі (під час вирішення питань щодо прийняття громадян на роботу, навчання, засвідчення їх трудових, житлових та інших прав у взаємовідносинах з установою). Наприклад, установа може виготовити і засвідчити копію диплома працівника, яка потім буде підшита до його особової справи.

4. Дозволяється виготовляти копію із засвідченої копії документа, якщо оригінал відсутній або його отримати неможливо.

5. Копії документів виготовляються і видаються на вимогу інших установ або громадян з дозволу керівника установи, його заступників або керівника структурного підрозділу установи.

6. Копія документа повинна відповідати оригіналу, тобто повністю відтворювати інформацію оригіналу і всі його зовнішні ознаки або їх частину.

7. Не допускається виготовляти копії документів з нерозбірливим текстом, підчистками, приписами та іншими необумовленими виправленнями.

8. Копія набуває юридичної сили лише в разі її засвідчення в установленому порядку.

Напис про засвідчення копії складається зі слів «Згідно з оригіналом», назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів (ініціалу імені) та прізвища, дати засвідчення копії.

Напис про засвідчення копії скріплюється відбитком печатки відповідного структурного підрозділу установи або печатки «Для копій».

Ответить
  • Марина
14.06.21 13:52

Марина, Хто розшифрує?)
Я так зрозуміла, що копія, то сканована копія із зазначенням слова КОПІЯ і надписом: "Згідно з оригіналом", ПІБ директора, підпис, печатка. А ось дублікат, то вже повне відтворення оригіналу.

13. Особливим видом копії документа є дублікат - повторно оформлений службовий документ для використання замість втраченого чи пошкодженого оригіналу (диплома, свідоцтва, трудової книжки  тощо), що має таку саму юридичну силу.

Дублікат виготовляється на такому самому бланку, що й оригінал, та містить інформацію, аналогічну інформації в оригіналі. На ньому проставляються відбиток печатки установи і підписи посадових осіб, які мають право підпису цих документів на момент оформлення дубліката. На дублікаті проставляється у правому верхньому куті відмітка «Дублікат».
Чи я не правильно зрозуміла?

Ответить
  • Лілія
14.06.21 17:20

Марина, делаете приказ, подписываете у дира, ознакомляете с ним работника под подпись. После этого делаете на ксероксе копию, на копии сверху справа ляпяете "копия", снизу слева "згідно з орігіналом" , ПІБ (не обязательно дира, это может быть и кадровик или другой работник, который кадрами занимается), підпис, печатка. Все, приказ работнику в зубы и счастливого плавания

Ответить
  • Влад
14.06.21 17:11

Марина, да нафига Вам дубликат? Вы обязаны простую копию выдать. ПРОСТУЮ. То что с простой копией будет делать работник то другая история. Но обязаность выдать есть КОПИЮ и все... Хотите ее заверить согласно законодательства - пожалуйста - ДСТУ 4163-2003 «Вимоги до оформлювання документів» там все есть...

Ответить
  • Марина
15.06.21 10:43

Влад, да не хочу я морочитись. От і питаю. То наслухалась семінарів і тепер збили з толку. Зрозуміла, роблю копію як і завжди. А де вказати, що працівник отримав копію? Я ж в оригіналі наказу не можу таку відмітку друкувати. Чи мені теж копію для себе зробити з відміткою про вручення працівнику?

Ответить
  • Елена
14.06.21 11:02

а что работник в дальнейшем будет делать с этим приказом? теперь надо будет хранить "копии приказа" вместо трудовой книжки???

Ответить
  • Влад
14.06.21 17:12

Елена, в ЦЗ идти и на учет ставать, в суд идти и требовать ЗП, в т.ч. среднюю. Много чего. Проблема, в том что копия будет никем не заверена

Ответить
  • Арина
14.06.21 12:45

А трудовой договор с записью о расторжении не годится?

Ответить
  • Влад
14.06.21 17:13

Арина, не годится, Вам надо доказать что Вы копию договора выдали!

Ответить
  • Лика
14.06.21 12:51

Читаешь и диву даешься..должны,должны. Знаю коммунальное предприятие Херсонского облсовета ,которое с 2015 года уволило человека, а приказа до сих пор нет., не знают кто написать его должен.. Наверное будут выдумывать "задним числом" .нет ни приказа, ни записи в трудовой..НИЧЕГО.  Крайних нет и никто наказание не понес.

Ответить
  • Влад
14.06.21 17:14

Лика, тю, в суд. Взыскать в легкую. Дайте координаты такого человека и мы с ним договоримся...

Ответить
  • Наталья
14.06.21 13:08

Усложнено все самое немогу. начали работать по-новому с 10 июня, а многое Урядом еще не принято. Но вы работайте, мы через n-ное количество времени проверим вас и накажем. сколько можно на протяжении двух лет принимать то, не ведомо что, делайте так, не знаем как. Почему крайний всегда исполнитель, и как правило, бухгалтер. Потому что только он в малых предприятиях кандидат около всяческих наук, а законодатель и исполнительная власть ни за что не несет ответственности, потому как имеет право на ошибку. 

Ответить
  • Ната
14.06.21 15:39

И горит аж прям с 10 числа все начать, не с начала следующего месяца и упаси боже не с начала следующего года вводить покращення, а то ж мы не успеем обрадоваться улучшениям, и в отпуск летом захотим

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям