Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.06.21
1604 0 Печатать

Чи можливо відкликати раніше подану заяву про звільнення за угодою сторін

Звільнення за угодою сторін не є одноосібним рішенням працівника, вона передбачає домовленість між працівником та роботодавцем про час та умови звільнення. Ініціатором звільнення може бути як працівник, так і роботодавець.

У КЗпП відсутня пряма норма, яка б регулювала питання відкликання працівником заяви про звільнення за угодою сторін. Для цього потрібна взаємна згода обох сторін – як працівника так і роботодавця на відкликання заяви. Але у пункті 8 постанови Пленуму Верховного Суду України «Про практику розгляду судами трудових спорів» від 06.11.1992 р. № 9 роз’яснено, що за наявності домовленості між працівником і роботодавцем про припинення трудового договору за п. 1 ч.1 ст. 36 КЗпП (за угодою сторін) договір припиняється в строк, визначений сторонами. Анулювання такої домовленості може мати місце лише за взаємної згоди про це роботодавця та працівника.

Якщо не буде згоди роботодавця на відкликання заяви працівника, про попереднє звільнення за угодою сторін, то власник або уповноважений ним орган має право звільнити працівника за п.1 ч.1 ст. 36 КЗоТ, так як при поданні заяви на звільнення між працівником та роботодавцем була досягнення відповідна угода про звільнення.

По материалам ГУ Держпраці у Дніпропетровській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям