Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.06.21
1569 0 Печатать

Щодо заповнення додатків до декларації з ПДВ сільськогосподарськими товаровиробниками - отримувачами бюджетної дотації

З 1 січня 2017 до 1 січня 2022 сільськогосподарські товаровиробники, внесені або які претендують на внесення до Реєстру отримувачів бюджетної дотації  відповідно до Закону України  № 1877-IV «Про державну підтримку сільського господарства України» (далі - Закон №1877),  подають податкову декларацію з ПДВ з додатком, у якому зазначають обсяг податкових зобов’язань з ПДВ з постачання товарів/послуг за результатами діяльності за операціями, визначеними п. 161.3 Закону №1877, розрахований за даними податкових накладних за  звітний податковий період, зареєстрованих у ЄРПН та розрахунок питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів/послуг, поставлених протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів - місяців  (ДС8) (додаток 8).

Додаток 8 складається із двох таблиць для заповнення яких використовуються дані податкової звітності з ПДВ та дані бухгалтерського обліку.

У таблиці 1 додатка 8 зазначається обсяг податкових зобов’язань з ПДВ з постачання товарів/послуг за результатами діяльності за операціями, визначеними п. 161.3 Закону № 1877, розрахований за даними податкових накладних за відповідний звітний період, зареєстрованих у ЄРПН.

У рядку 1 таблиці 1 відображається обсяг операцій з постачання товарів/послуг за результатами діяльності за операціями, визначеними п. 161.3 Закону № 1877 (без ПДВ).

У рядку 2 таблиці 1 зазначається сума ПДВ, нарахована за операціями, визначеними п. 161.3 Закону № 1877, відповідно до обсягу постачання товарів/послуг, зазначеному в рядку 1 таблиці 1.

Таблиця 2 «Розрахунок питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів» додатка 8 заповнюється з урахуванням наступного:

- при визначенні розрахункового періоду враховуються 12-ть попередніх послідовних звітних (податкових) періодів сукупно. Для новоствореного платника податку - послідовно попередні та поточний звітні (податкові) періоди, при цьому рядок «Усього» такими платниками не заповнюється;

- при визначенні обсягів постачання (без ПДВ) (графи 3 - 6) не враховуються обсяги постачання основних засобів, що перебували у складі основних засобів платника не менше 12 послідовних звітних (податкових) періодів сукупно, якщо таке постачання не було постійним і не становило окремої підприємницької діяльності;
- для обрахунку питомої ваги (%) за графами 3, 4, 5 використовуються відповідно дані граф усього х100/усього графа 6.

Розрахунок питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів/послуг новоствореними платниками таблиці 2 додатка 8 відображається в окремому рядку «ПВН».

По материалам ГУ ДПС у Хмельницькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям