Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.06.21
3140 0 Печатать

Відпустка за декілька років: надавати чи ні?

Автор: Кравченко Дар’я, експертка з питань оплати праці.

Чи є у вас працівники, які роками не ходять у відпустку? Що з ними робити? Адже через таких трудяг роботодавці ризикують потрапити на штрафи за порушення вимог трудового законодавства. Про це читайте нижче.

Відмова не приймається. Нагадаємо: ст. 80 КЗпП і ч. 5 ст. 11 Закону про відпустки забороняють не надавати щорічну відпустку повної тривалості:

1) протягом 2 років підряд;

2) протягом робочого року:

• працівникам віком до 18 років;

• працівникам, які мають право на щорічні додаткові відпустки за роботу зі шкідливими і важкими умовами або з особливим характером праці.

А якщо працівник і сам не хоче йти у відпустку? Чи може він написати відмову від відпустки?

Ні. Статтею 12 Конвенції Міжнародної організації праці «Про оплачувані відпустки» № 132, ратифікованої Законом України від 29.05.2001 р. № 2481-III, передбачено, що угоди про відмову від права на мінімальну щорічну оплачувану відпустку чи про невикористання такої відпустки із заміною її компенсацією або іншим чином визнаються недійсними або забороняються.

Вы видите только часть материала
Доступ к полному тексту возможен только для зарегистрированных пользователей.
Авторизуйтесь Зарегистрируйтесь

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям