Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.06.21
1809 0 Печатать

Надання фізичною особою нерухомого майна в оренду

Відповідно до норм  Цивільного кодексу України,  власник майна володіє, користується, розпоряджається цим майном на власний розсуд, у тому числі і для здійснення підприємницької діяльності.

Надання в оренду власного нерухомого майна може здійснюватися фізичними особами  як у межах підприємницької діяльності, так і без реєстрації орендодавця фізичною особою - підприємцем,  за умови, що фізична особа - орендодавець самостійно нараховуватиме та сплачуватиме до бюджету податок у строки, встановлені ПКУ для квартального звітного періоду, а саме -  протягом 40 календарних днів, після останнього дня звітного кварталу,  а суми отриманого доходу,  сплаченого протягом звітного року податку та податкового зобов’язання за результатами такого року він відобразить  у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яку подає до податкового органу.

Нагадуємо, що дохід від надання майна в оренду оподатковується за ставкою податку на доходи фізичних осіб 18 % та військового збору – 1,5 %.

По материалам ГУ ДПС у Київській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям