Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.07.21
2043 0 Печатать

Розширені можливості застосування корпоративних платіжних карток

Національний банк України розширив можливості застосування бізнесом корпоративних платіжних карток (електронних платіжних засобів). Для цього регулятор  осучаснив порядок емісії платіжних карток і здійснення операцій з їх використанням.

Зокрема, для популяризації використання корпоративних платіжних карток Національний банк:

  • надав право бізнесу (суб’єкту господарювання) самостійно визначати осіб, які мають право використовувати корпоративні платіжні картки, емітовані до його рахунку;
  • розмежував відповідальність суб’єкта господарювання та держателя корпоративної платіжної картки.

Крім того, регулятор:

  • спростив отримання платіжної картки довіреною особою/представником фізичної особи-власника рахунку;
  • визначив, що переказ ініційований з використанням платіжної картки (електронного платіжного засобу) є безготівковим розрахунком.

Такі зміни передбачені постановою Правління НБУ від 25.06.2021 р. № 60 “Про затвердження  Змін  до Положення про порядок емісії електронних платіжних засобів і здійснення операцій з їх використанням”, що набирає чинності з 1 липня  2021 року.

Національний банк очікує, що норми цього документа сприятимуть ширшому використанню корпоративних (бізнесових) платіжних карток та збільшенню обсягів безготівкових розрахунків.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям