Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.07.21
1546 0 Печатать

Електронна документація з охорони праці: проект Порядку доопрацювали

На сайті СПО об’єднань профспілок України знову розміщено проєкт наказу Мінекономіки „Про затвердження Порядку впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці”.

Нагадємо, що це не перше обговорення проекту. Так, у лютому 2021 року Мінекономіки оприлюднював цей документ для обговорення громадою. Про це ми писали за посиланням.

Що ж було змінено у документі профспілки, на жаль, не зазначили.

Відповідно до проекту наказу, кожен роботодавець матиме право видати відповідний наказ, яким прийняти рішення щодо впровадження електронного документообігу, створення та використання якого передбачено нормативно-правовими актами з охорони праці.

Одночасно з прийняттям зазначеного рішення роботодавець буде зобов'язаний затвердити:

1) перелік документів, ведення яких передбачається у електронній формі;

2) порядок створення, відправлення, передавання, одержання, зберігання, оброблення, використання та знищення документів, зазначених у Переліку.

У разі прийняття рішення про організацію електронного документообігу документів, створення та використання яких передбачено законодавством, роботодавець зобов’язаний забезпечити:

  • строк зберігання електронних документів у сфері охорони праці, не менший від строку, встановленого для відповідних документів, визначених законодавством, у тому числі шляхом використання електронних підписів у форматі, придатному для тривалого архівного зберігання;
  • можливість вільного ознайомлення працівників з документами, якщо така можливість передбачена законодавством;
  • надання посадовим особам центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці та його територіальних органів у передбачених законодавством випадках примірників електронних документів, які відповідають вимогам до форматів даних електронного документообігу, встановлених законодавством.

Згідно з проектом цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям