Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.07.21
1595 0 Печатать

Якими будуть COVID-сертифікати та коли українці зможуть із ними подорожувати за кордон?

Зовсім скоро українці зможуть користуватися цифровим документом, який підтверджуватиме статус громадянина про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тестів і статус, що людина одужала від коронавірусної хвороби.

Які будуть COVID-сертифікати?

Внутрішній сертифікат використовуватиметься на території України як перепустка на концерт, змагання або інші масові заходи.

Зовнішній сертифікат перевірятимуть на кордоні з ЄС, а також тих країн, з якими будуть взаємно визнані документи про вакцинацію.

Для виїзду за кордон міжнародний сертифікат у Дії можна буде використовувати лише після взаємного визнання цифрового документа з ЄС та іншими країнами світу. Про це Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів у своїй новій колонці для “Обозреватель”.

Як буде проходити схвалення українських COVID-сертифікатів в ЄС та які країни приєднані до системи COVID-сертифікатів, читайте в колонці.

Хочемо, щоб у майбутньому COVID-сертифікат допомагав контролювати епідеміологічну ситуацію в країні та зупинив поширення коронавірусу у світі.

По материалам Мінцифри

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям