Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.07.21
1141 0 Печатать

Мінфін пропонує обговорити Порядок попереднього узгодження ціноутворення у контрольованих операціях

На сайті Мінфіну на виконання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» оприлюднено проект постанови КМУ «Про затвердження Порядку попереднього узгодження ціноутворення у контрольованих операціях, за результатами якого укладаються договори, що мають односторонній, двосторонній та багатосторонній характер, для цілей трансфертного ціноутворення» (далі –проект постанови) для отримання зауважень та пропозицій.

Проект постанови підготовлено на виконання пункту 250 плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік, затвердженого розпорядженням КМУ від 24.03.2021 р. № 276-р «Про затвердження плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік».

Проектом постанови пропонується:

  • встановити єдину форму заяви про попереднє узгодження ціноутворення, яка подається великим платником податків (далі –ВПП)до ДПС засобами електронного зв’язку підчас підготовчого розгляду, так і для процедури узгодження ціноутворення у контрольованих операціях, а також у разі продовження періоду дії договору про попереднє узгодження ціноутворення;
  • встановити, що додатки до заяви подаються ВПП до ДПС засобами електронного зв’язку;
  • актуалізувати назву органу, що здійснює процедуру попереднього узгодження ціноутворення у контрольованих операціях;
  • визначити, що підготовчий розгляд та/або процедура узгодження ціноутворення проводиться працівниками ДПС, уповноваженими на це рішенням або дорученням голови ДПС.

Зауваження та пропозиції до проекту постанови у письмовій та електронній формах надсилати на адреси: Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ-8, 01008, е-mail: infomf@minfin.gov.ua, visoven@minfin.gov.ua таnhorieva@minfin.gov.ua;

Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Додаткові матеріали:

Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку попереднього узгодження ціноутворення у контрольо-ваних операціях, за результатами якого укладаються договори, що мають односторонній, двосторонній та багатосто-ронній характер, для цілей трансфертного ціноутво-рення»

По материалам Міністерство фінансів України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям