Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.07.21
1514 0 Печатать

Рада заборонила продаж ліків малолітнім особам

Прийнято Закон "Про внесення змін до статті 21 Закону України "Про лікарські засоби" щодо заборони продажу лікарських засобів дітям".

Законом забороняється реалізація (відпуск) лікарських засобів (у тому числі з використанням інформаційно-комунікаційних систем дистанційним способом) малолітнім особам (віком до 14 років), а також доставка лікарських засобів кінцевому споживачу – малолітній особі.

При цьому особа, яка здійснює роздрібну торгівлю лікарськими засобами та/або доставку лікарських засобів кінцевому споживачу, у разі виникнення сумнівів щодо віку покупця, повинна вимагати пред’явити паспорт громадянина України або інший документ, що підтверджує його вік. У разі відмови надати такий документ реалізація (відпуск) лікарських засобів цій особі забороняється.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Проект Закону зареєстровано за № 5122.

По материалам ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям