Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.07.21
2030 0 Печатать

Член фермерського господарства, який уклав трудовий договір з роботодавцем, може знятись з обліку як платник ЄСВ

Члени фермерського господарства Законом України № 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» визначені платниками ЄСВ за умови якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах.

Такі платники зобов’язані стати на облік у контролюючих органах як платники ЄСВ.

Після взяття на облік в контролюючих органах платниками ЄСВ на членів фермерських господарств поширюються обов’язки, визначені п. 1 ч. 2 ст. 6 Закону № 2464 щодо своєчасного та в повному обсязі нарахування, обчислення і сплати ЄСВ.

При цьому не є платниками ЄСВ в розумінні п. 5 прим. 1 част.1 ст. 4 Закону № 2464 члени ФГ, якщо вони одночасно є застрахованими особами і за них роботодавцями сплачується ЄСВ із суми нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України № 108/95-ВР «Про оплату праці», та/або суми винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Умови зняття з обліку платників ЄСВ, на яких не поширюється дія Закону України  № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», визначаються розд. V Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 24.11.2014 р. № 1162, яким, зокрема, передбачено подання до контролюючому органу заяви про зняття з обліку платника ЄСВ за формою № 7-ЄСВ, наведеною у додатку 5 до Порядку 1162.

У разі, якщо член ФГ, який перебуває на обліку як платник ЄСВ, уклав трудовий договір з роботодавцем, то він повинен подати до контролюючого органу заяву про зняття з обліку платника ЄСВ за формою № 7-ЄСВ та знятись з обліку у порядку, визначеному розд. V Порядку № 1162.

По материалам ГУ ДПС у Київській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям