Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.07.21
1487 4 Печатать

Для зменшення трудової міграції активізуємо політику зайнятості, - Олексій Любченко

Для зменшення трудової міграції Уряд активізує політику зайнятості. Поставили за мету збільшити зайнятість на 10 %. Про це повідомив Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко на Всеукраїнському форумі Україна 30, Трудові ресурси 20 липня 2021 року.

«Ми повинні бути чесними, визначити проблеми та будувати нову економіку на основі соціального діалогу громадянин-бізнес-держава. Також змінюємо підходи роботи служб зайнятості. Будемо створювати сучасну сервісну службу з підбору і підготовки персоналу для роботодавців та професійного навчання для безробітних відповідно до вимог ринку. Для прикладу, на сьогодні маємо понад 75 тис. вільних робочих місць, які необхідно заповнити. Коли говоримо про зайнятість, важливо зазначити, що в Україні є робочі місця, вакансії, через розвиток економіки утворюються нові. Загалом ми поставили собі мету - збільшити зайнятість в Україні на 10 %», - розповів Олексій Любченко.

За словами Олексія Любченка питання зайнятості в Україні має значно більшу проблематику: «Питання значно ширше – це також і про тіньову економіку, для прикладу торік майже 11 млн осіб не отримували зовсім ніякого доходу, а «тіньовий фонд» оплати праці оцінюється у суму майже 500 млрд гривень. Часто стикаємося з проблемою: люди вмовляють роботодавця написати відмову. Ми щодня фіксуємо такі факти спільно з Держпраці, Податковою службою та місцевими владами».

І завдання Уряду у цьому напрямку, комунікація з бізнесом, місцевими владами з метою розвитку економіки та легалізації бізнесу. «Як зазначають колеги, багато людей повертається в Україну та працює. Підтвердженням цього є статистика – за два останні місяці динаміка кількості повідомлень про офіційне працевлаштування зросла більше ніж у два рази. Але ми не повинні на цьому зупинятися та продовжувати соціальний діалог», - зазначив Перший віце-прем’єр-міністр України.

Нагадаємо, що за словами Олексія Любченка, нині перед Урядом України стоїть важливе завдання докорінної зміни парадигми соціально-економічного розвитку. Новітні технології дають можливість мобільності, зміни бізнес-процесів, професійних навичок спрощують роботу малого та середнього бізнесу. Також визначені пріоритети – інвестиції в фундаментальну науку та людський капітал.

По материалам Мінекономіки

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Александр
21.07.21 06:34

Может для начала Конституцию Франции  почитать, там много интересного. В отличие от лучшей на свете никем не исполняемой.

Ответить
  • Александр
21.07.21 09:46

Импичмент президента описан в Конституции Фракции. Указы Декрет несёт за них ответственность президент.
Дело в том что законом нельзя президента лишить должность, потому что он может издать указ равный закону.

Ответить
  • Александр
21.07.21 09:39

Дизлайк, а ты читал Конституцию Наполеона, ? Которая и сейчас Конституция Французской республики.  
Декларацию независимости США тоже прочитай.
"Если правительство идёт против народа, то народ ОБЯЗАН свергнуть это правительство., ради бедующих поколений."
Или вы против демократии.
Что и было в США когда трамп приказал взять конгресс, Никто закон не нарушил из американцев.

Ответить
  • Игорь К.
25.07.21 16:47

Чиновник то ли идиот полнейший, то ли.. всех остальных считает таковыми- поздравляю!!(( Для того, чтобы прекратить отток трудовых ресурсов, надо "вмего лишь" процентов на 80 приблизить уровень жизни хотя бы к польским реалиям..: зп, дороги, исполнение законов ВСЕМИ, уроаень здравоохранения и его доступности для ВСЕХ ..и т.д.и это не только в киеве, Днепре или Одессе.. а ВЕЗДЕ ПО СТРАНЕ
.. тогда и не придется толкать с трибун откровенную чушь в массы!!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям