Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.07.21
1231 0 Печатать

Переведення працівника на легшу роботу як спосіб профілактики профзахворювання

Управлінням Держпраці встановлено, що у суб’єктів господарювання області деякі працівники не можуть бути допущені до роботи та потребують переведення на іншу роботу.

Адже за даними Заключного акту, складеного за результатами періодичного медичного огляду працівників, основна робота таким  працівникам протипоказана за станом здоров’я.

Вимога щодо переведення викликана  необхідністю надання  часу особі  для вжиття  профілактичних заходів, направлених на відновлення організму, запобігання розвитку профзахворювання та збереження якості життя.

Висновки Заключного акту є підставою для роботодавця для переведення працівників, які потребують за станом здоров’я надання легшої роботи, на таку роботу у відповідності з медичним висновком тимчасово або без обмеження строку. При цьому важливо, щоб працівник надав згоду на таке переведення.

Відповідно до ст. 170 КЗпП при переведенні за станом здоров’я на легшу нижчеоплачувану роботу за працівниками зберігається попередній середній заробіток протягом двох тижнів з дня переведення, а у випадках, передбачених законодавством України, попередній середній заробіток зберігається на весь час виконання нижчеоплачуваної роботи або надається матеріальне забезпечення за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням.

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, що Заключний акт обов’язково  погоджується з інспектором  відділу з питань гігієни праці  Управління Держпраці.

У разі виявлення за результатами медичних оглядів осіб, що підлягають переведенню на іншу роботу за станом здоров’я поза дією шкідливого фактора або обмеженню виконання окремих видів робіт (наприклад: роботи на висоті) необхідно надати до Управління Держпраці копії наказів про виконання вимог Заключного акта.

По материалам ГУ Держпраці у Миколаївській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям