Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.07.21
1340 1 Печатать

У Держпродспоживслужбі розповіли про найчастіші порушення прав споживачів

Держпродспоживслужба та представники бізнесу домовилися про спільне напрацювання пропозицій для внесення змін до закону «Про захист прав споживачів» та деяких нормативних документів. Про це йшла мова на зустрічі Голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької з лідерами рітейл галузі України та Асоціацією рітейлерів України.

«Держпродспоживслужбу часто сприймають як каральний орган і я дуже хочу змінити це ставлення. Ми маємо бути партнерами з бізнесом, при цьому метою нашого партнерства має виступати захист прав споживачів, спільна боротьба з фальсифікованою продукцією та надання послуг споживачам на найвищому рівні», - зазначила Владислава Магалецька.

Голова Держпродспоживслужби наголосила, що потрібно спільно працювати для попередження реалізації неякісних та небезпечних товарів, а також для недопущення порушень прав споживачів. Як повідомила Владислава Магалецька, за перше півріччя 2021 року Держпродспоживслужбою було перевірено понад 2,4 тис. суб’єктів господарювання стосовно захисту прав споживачів. Порушення виявлені у 28,5% перевіреної кількості суб’єктів.

Найбільша кількість порушень (62,8%) стосувалася відсутності необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію або продавця. На другом місці (10,2%) – порушення умов договору між споживачем і виконавцем про виконання роботи, надання послуги. На третьому місці (6,5%) – відмова споживачу у реалізації його прав, встановлених Законом України «Про захист прав споживачів» при придбанні неякісного товару, обміну якісного товару, наданні послуги.

Владислава Магалецька та представники галузі рітейлу домовилися про проведення регулярних зустрічей для обговорення актуальних питань взаємодії бізнесу та Держпродспоживслужби.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Надежда
27.07.21 10:01

Куплено в крупной торговой сети:
Ванильный сахар  в чёрных пакетиках - и не пахнет даже ванилью. Фальсификат 100%.
Уксус 9% в белой прозрачной бутылке -  совсем не 9, если пользоваться привычными рецептами всё рванёт. Посмотрите в инете проверку уксусов на соответствие. Мрак.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям