Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.07.21
3834 3 Печатать

Кожен п'ятий українець працює неофіційно, але тіньова зайнятість скорочується

На сьогоднішній день кожен п’ятий українець працює в тіньовому секторі економіки, проте тіньова зайнятість наразі має суттєву тенденцію до зменшення. Про це розповів заступник голови Держпраці Ігор Дегера на телеканалі «Дом».

«Якщо аналізувати 2019 рік, то протягом року у нас неформальна зайнятість зменшилася всього на 15 тис. неформальних робочих місць. У 2020 році така динаміка посилилася і має істотну тенденцію до зменшення.

Ми за 2020 рік бачимо зменшення рівня неформальної зайнятості близько 184 тис. чоловік. А якщо брати в сумі зменшення з початку 2020 року до 1 квітня 2021 року ми маємо зменшення неформальної зайнятості на 495 тис. тіньових робочих місць», — повідомив він.

 Дегнера зауважив, що самими роз’ясненнями та інформаційними підходами неможливо істотно вплинути на роботодавців. І з 14 липня в Україні розпочалася активна фаза перевірок. І за його словами, за 14 днів цього місяця в його службі провели понад 700 інспекційних відвідувань і виявили близько 3 тис. неформально зайнятих працівників.

По материалам Федерація професійних спілок України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Сомневающийся Sкептиk
28.07.21 09:32

Конечно "скорочується"! Кто-то из работодателей закрылся, кто-то сократил число и официально трудоустроенных и НЕофициально тоже; кто-то из бывших НЕоформленных – уехал на заработки заграницу...

Ответить
  • Анна
28.07.21 12:53

Сомневающийся Sкептиk, вот так и сокращается неофициальное трудоустройство..... Вони працюють 

Ответить
  • Юрек
28.07.21 13:41

Как они знают сколько работает неоформленных? Такое создается впечатление, что эту статистику  они ведут на "своих" предприятиях или по старенькому проверенному методу "потолок минус форточка".

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям