Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.07.21
5462 4 Печатать

Уряд змінив правила перетину кордону для протидії “Дельта”-штаму коронавірусу

Нові зміни до “карантинної” постанови №1236 від 9 грудня 2020 року мають сприяти виявленню та протидії розповсюдженню коронавірусу, зокрема його “Дельта”-штаму. Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на засіданні Кабінету міністрів 26 липня, де прийняли рішення проактивно реагувати на можливість нової хвилі COVID-19. 
 

“Штам коронавірусу “Дельта” активно шириться західною Європою та країнами, які обирають наші громадяни для літніх подорожей. Ми пропонуємо нові правила перетину кордону, щоб знизити можливість поширення вірусу в Україні, якщо хтось інфікується за кордоном. Також завдяки цьому ми зможемо робити більш якісні епідемічні розслідування у разі виявлення носія. Самоізоляція або обсервація невакцинованих від COVID-19 людей сприятиме контролю та зменшить шанс нового масштабного спалаху”, - коментує міністр. 
 

Ці рішення почнуть діяти через 7 днів з моменту публікації постанови. Громадяни які виїхали за кордон до цього часу повертаються в Україну безперешкодно. 

Нові правила перетину кордону України: 

Для іноземців обов’язково потрібно мати страховий поліс на випадок захворювання на COVID-19, та один з таких документів:

  • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до перетину кордону),
  • негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до перетину кордону),
  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях, виданий відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію.

Якщо документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ, відсутній, іноземець (крім осіб до 18 років та інших категорій іноземців, визначених постановою) встановлює застосунок «Вдома» та бере на себе зобов'язання розпочати самоізоляцію через 72 години в разі відсутності негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тестування на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, зробленого протягом 72 годин з моменту перетину кордону.

Перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним для громадян України за умови наявності одного з 2 документів:

  • Документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях, виданий відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію.
  • Довідка 063-О про перше щеплення з курсу вакцинації від COVID-19.

Іноземці з посвідкою на постійне проживання в Україні перетинають кордон безперешкодно за наявності документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях, виданий відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію.

Якщо такі документи відсутні, громадяни та іноземці з посвідкою на постійне проживання в Україні   (крім осіб до 18 років та інших категорій, визначених постановою) встановлює застосунок «Вдома» та бере на себе зобов'язання розпочати самоізоляцію через 72 години в разі відсутності негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тестування на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, зробленого протягом 72 годин з моменту перетину кордону.

У разі неможливості використати застосунок «Вдома» громадянин перебуватиме в обсервації.

Важливо! Застосунок “Вдома” не контролює і не обмежує пересування користувача перші 72 години після перетину кордону. Застосунок контролюватиме самоізоляцію з третьої доби або в разі отримання позитивного результату   тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тестування на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2. 
Для всіх невакцинованих осіб, незалежно від громадянства, які прибули з Росії чи Індії та перебували на території цих держав більше ніж 7 днів протягом останніх двох тижнів, діятимуть більш жорсткі правила перебування на самоізоляції. Зокрема для них буде встановлена обов’язкова 14-денна самоізоляція без права її дострокового завершення.

Для перетину КПВВ за відсутності документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях або довідки 063-О про перше щеплення з курсу вакцинації від COVID-19 (крім осіб до 18 років), потрібно буде здати безплатний експрес-тест на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2.

По материалам МОЗ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • данет
29.07.21 13:33

сначала двоечники власть имущие делают все для распространения болезней- как последний пример--так званная хода поломников  крещения руси киевской-кстати не украины а киевской руси --два слова а тут вам и ответ---- кто коренное население  а кто -украиноговорящее меньшина.ну а потом власть делает вид что борется с ковидом обрекая население украины на нищенское существование.

Ответить
  • Перекатиполе
29.07.21 14:13

20 августа 1947 года закончился Нюрнбергский процесс над врачами, ставший первым процессом из тринадцати в отношении военных преступников Германии третьего рейха.
Нюрнбергский процесс по делу врачей проходил с 9 декабря 1946 по 20 августа 1947 года.
В медицинских преступлениях были обвинены 20 врачей концентрационных лагерей, а также один юрист и двое чиновников.
Основными пунктами обвинения были принудительные медицинские опыты, убийство заключённых для анатомической коллекции Августа Хирта или принудительная эвтаназия, принудительная стерилизация. Из 23 обвиняемых 7 были приговорены к смертной казни, 5 к пожизненному заключению, 4 к различным тюремным срокам (от 10 до 20 лет) и 7 были оправданы.
Эксперименты проводились в концлагерях Бухенвальд и Нацвейлер-Штрутгоф. Предположительно, СС тестировало известные вакцины или испытывало новые. Различные вакцины, в частности от сыпного тифа, были применены на 392 заключённых, 89 составляли контрольную группу. 383 заболели, 97 умерли, причём 40 из контрольной группы. Кроме того, были проведены испытания по «определению надежного способа заражения» сыпным тифом путём инъекций свежей крови больных сыпным тифом различными способами (внутривенно, внутримышечно, и т. д.) По обвинению в экспериментах на людях с применением особо опасных инфекций были обвинены Герхард Розе и Иоахим Мруговский.
Программа «эвтаназии» включала в себя массовые убийства более чем 100 000 в чём-либо ущербных людей врачами, медицинским персоналом, а часто и членами СС. Корни умерщвления восходят к идее «расовой гигиены» 1920-х годов. Целью программы умерщвления было уничтожение «недостойных жизни душ» 
Википедия 

Ответить
  • Вячеслав
29.07.21 16:36

"Для всіх невакцинованих осіб, незалежно від громадянства, які прибули з Росії чи Індії....."
У меня один вопрос. Крым - это Украина или Россия? 

Ответить
  • ИРИНА
30.07.21 15:32

о,видать у лабораторий закончилось бабло, а так 1000грн. с каждого прилетевшего в аэропорту сшибать, чем тебе не заработок, просто с пустого места, когда для граждан своей страны эти тесты д.б. бесплатно(((

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям