Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.07.21
5202 6 Печатать

Критерії ризиковості платника ПДВ

Критерії ризиковості платника податку на додану вартість затверджені постановою КМУ від 11.12.2019 р. № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (далі – постанова № 1165).

Критеріями ризиковості платника ПДВ постановою № 1165 визначено:

1. Платника ПДВ зареєстровано (перереєстровано) на підставі недійсних (втрачених, загублених) та підроблених документів згідно з інформацією, наявною в контролюючих органах.

2. Платника ПДВ зареєстровано (перереєстровано) в органах державної реєстрації фізичними особами з подальшою передачею (оформленням) у володіння чи управління неіснуючим, померлим, безвісти зниклим особам згідно з інформацією, наявною в контролюючих органах.

3. Платника ПДВ зареєстровано (перереєстровано) в органах державної реєстрації фізичними особами, що не мали наміру провадити фінансово-господарської діяльності або здійснювати повноваження, згідно з інформацією, наданою такими особами.

4. Платника ПДВ зареєстровано (перереєстровано) та ним проваджено фінансово-господарську діяльність без відома і згоди його засновників і призначених у законному порядку керівників згідно з інформацією, наданою такими засновниками та/або керівниками.

5. Платник ПДВ - юридична особа не має відкритих рахунків у банківських установах, крім рахунків в органах Казначейства (крім бюджетних установ).

6. Платником ПДВ не подано контролюючому органу податкової звітності з ПДВ за два останніх звітних (податкових) періоди всупереч нормам п.п. 16.1 та абз. 1 п. 49.2 і п. 49.18 ПКУ.

7. Платником податку на прибуток підприємств не подано контролюючому органу фінансової звітності за останній звітний період всупереч нормам п.п. 16.1 та п. 46.2 ПКУ.

8. У контролюючих органах наявна податкова інформація, яка стала відома у процесі провадження поточної діяльності під час виконання покладених на контролюючі органи завдань і функцій, що визначає ризиковість здійснення господарської операції, зазначеної в поданих для реєстрації ПН/РК.

По материалам ГУ ДПС у Київській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • АлексСС
29.07.21 09:13

Пункта 8 вполне достаточно, нафига остальные, непонятно. Козлы короче.

Ответить
  • Еленаник
29.07.21 10:09

АлексСС, да, получается, ставь платнику декларацию по прибьіли "до відома", и вуа-ля, "дельце обделано, дорогой, зятёк"

Ответить
  • Павло
29.07.21 09:51

п.8 -как хочу так ворочу.

Ответить
  • Андрей
29.07.21 10:41

перевод п.8: кого хотим, того не заблокируем

Ответить
  • Елена
29.07.21 13:15

п.8 еще ничего, в сравнении с Ризикованістю в єл.кабинете - там вообще не понятно что

Ответить
  • Vik
29.07.21 15:00

П.8 наша история. Снимите весь НК и будет Вам счастье. Не хотите, как хотите. 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям