Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.08.21
3169 1 Печатать

Мінекономіки очікує на значне здешевлення соціальних сортів соняшникової олії

У Мінекономіки очікують на значне здешевлення в Україні соняшникової олії «соціальних» сортів до кінця серпня. Про це стало відомо за результатами наради з представниками олійного ринку і центральними органами виконавчої влади. 

У липні внутрішній ринок із відставанням зреагував на світові тенденції. Індекс продовольчих цін FAO на олії наприкінці минулого місяця знизився на 10%. Але натомість вартість соняшникової олії в Україні залишалася стабільною. За даними Держстату на 13 серпня вона знизилася лише на 1,3% у порівнянні з початком місяця.

Мінекономіки усвідомлює, що індекс FAO потребує корегування, оскільки базується на п’яти олійних культурах і високу питому вагу там складає пальмова олія. Але попри це існують можливості для зниження вартості цього соціального для України продукту.

Разом із ключовими гравцями ринку сторони домовилися про заходи, які дозволять здійснювати зважену цінову політику і дотримуватися високих стандартів соціально-відповідального бізнесу. За прогнозами виробників, це дозволить значно знизити вартість «соціальних» сортів олії до кінця місяця. 

Зазначимо, що олійно-жирова галузь в Україні активно розвивається, використовує сучасні технології і є одним із світових лідерів з виробництва соняшникової олії. Галузь створює продукт з доданою вартістю, має суттєву питому вагу в формуванні ВВП країни та надходженні валютної виручки.

По материалам Мінекономіки

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Александр
22.08.21 08:15

Что они тут беса лепят. Подорожание произошло из-за увеличения продажи за кордон при лохдаунах короновирусных. Теперь туда продажи падают, и всё возвращается к тому что было.
Спрос-предложение формирует цену а не зелёнкины, хотя они тоже влияют на увеличение всех цен сидя на потоках и грабя нас всех.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям